Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

Easy diy met kinderen: knutselen met zoutdeeg

Knutselen met zoutdeeg, super leuk en makkelijk! Zoek je een leuke activiteit om te doen met kinderen tijdens de vakantie. Ga dan aan de slag met zoutdeeg! Het is heel makkelijk te bereiden en je kunt er de leukste dingen mee maken. Klei er figuren van of gebruik het om een mooie herinnering te maken. Ik heb zelf het zoutdeeg gebruikt om de voetjes en handjes van de kleine mee te vereeuwigen.

De ingrediënten voor zoutdeeg heeft bijna iedereen wel in huis en zijn anders niet duur. Een voordelige DIY dus voor kinderen! Hoe je aan de slag moet lees je in deze blog. Je kunt ook de video bekijken op ons YouTube kanaal.

Ingrediënten

  • 2 kopjes bloem
  • 1 kopje zout
  • 1 kopje water
  • 1 eetlepel olijfolie

Hiermee heb je genoeg zoutdeeg voor 2 kinderen. Heb je minder of meer nodig? Dan is dit recept makkelijk te halveren of te verdubbelen.

Zo maak je zoutdeeg

Pak een kom en mix het bloem en het zout door elkaar. Voeg het water en olijfolie toe en kneed goed door. Als je een soepele bal hebt is het deeg goed. Is het nog wat plakkerig? Doe er dan meer bloem bij. Is het droog? Voeg dan water toe. (easy he?)

Je kunt direct aan de slag met het zoutdeeg!

Wat kun je maken van zoutdeeg?

  • Creëer je eigen beeldjes. Maak ze niet te dik, anders kun je deze niet goed afbakken.
  • Maak een fotolijstje door het deeg plat te maken bijvoorbeeld in de vorm van een hart en steek er in het midden een vorm uit.
  • Gebruik koekstekers voor leuke figuren.
  • Vereeuwig de handjes en voetjes van je kinderen. Superleuk om ieder jaar te herhalen.

Het zoutdeeg kun je ook versieren met glitters en kralen. Of prik er wiebeloogjes in.

Dit is ook een super leuke activiteit voor een kinderfeestje. En leuk voor jonge en oudere kinderen.

Zoutdeeg bakken

Ben je klaar? Bak je sculpturen in de oven. Zet de oven op 100 graden en bak het zoutdeeg op een bakplaat ongeveer 1 tot 3 uur. Check tussendoor even of je zoutdeeg al hard geworden is. Dit kun je testen door er met een vork op te duwen. Als het deeg nog beweegt is het niet nog gaar.

Heb je geen oven? Geen probleem. Zoutdeeg kan ook drogen aan de lucht. Leg je kunstwerk op de vensterbank en wacht een dag of 2.. of 3. 😉

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

Week overzicht #15

Weekvlog Hi!  In deze weekvlog zijn we vooral druk met de voorbereidingen voor de meibox. Deze maken we op 18 april bekend. Wat we gaan

Lees verder »

Week overzicht #14

Weekvlog Hoooooi! Sarina is deze Paasdagen lekker kaarsen aan het dippen en aan het gourmetten. En Sarah verhuisd – met heel veel hulp! – alle

Lees verder »

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Voorbeeld van afdrukken van voetjes in zoutdeeg in een houten kistje.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 172 reviews.
0