Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

Hier heb ik toch geen tijd voor? Maak tijd voor jezelf!

Hebben we niet allemaal een super druk leven met een volle agenda? Hoe moet je dan ook nog eens tijd vinden voor het maken van een woondeken, een macramé lamp of houtbranden?

We feel you. En juist daarom is een diy-project zo fijn. Het dwingt je namelijk even om die volle agenda het raam uit te gooien en tijd voor jezelf te nemen. Want hoe vaak zit je zelf niet doelloos te scrollen op je telefoon om te ‘ontspannen’. We’re not judging. We doen het zelf net zo goed. Maar na een avondje scrollen voel ik me nou niet bepaald relaxt.

Onze projecten zijn zo opgebouwd dat ze niet urenlang duren of dat je ze in ieder geval even weg kunt leggen als dit wel zo is. 😉

Die woondeken, die maak je in een uurtje. Ja echt!

De macramélamp knoop je in twee á drie avondjes in elkaar terwijl je ondertussen je favoriete serie kijkt of een podcast luistert.

En de houtbrander leg je zo weer weg wanneer de plicht roept. Vergeet de stekker er niet uit te trekken!

Hoe vind ik tijd voor de diy boxen van September18?

Even over mij. Ik ben Sarina, 32 jaar, moeder van een dreumes, werk 4 (kuch soms 5) dagen in de week en heb naast een social leven ook nog eens bedacht dat het een goed idee is om 4x in de week te gaan sporten. Daarnaast moet ik voor mijn werk ook nog 2 boeken per maand lezen. Hoe zorg ik ervoor dat ik ook nog tijd heb voor de box van September18? Ik geef je hieronder mijn tips. En let’s be real. Ook mij lukt het soms even niet om de tijd te vinden.

Plan je dag!

Soms is je dag gewoon te vol. Je moet nog zoveel doen. Dan denk ik altijd aan deze tip die ik zag bij vlogger Mascha Feoktistova (Beautygloss). Als ze zo druk in haar hoofd is en geen overzicht meer heeft pakt ze haar planner erbij en schrijft ze alles op.

Alle taken die ze die dag moet/wil doen inclusief de tijd die ze denkt dat het gaat kosten. Dus vaatwasser uitruimen – 5 minuten, vaatwasser inruimen 8 minuten. Vuilnis wegbrengen, haar dochter halen van de opvang, vlog bewerken, koken enz. Daarnaast timet ze ook hoelang ze ergens mee bezig is zodat ze kan zien of ze een goede inschatting heeft gemaakt. De volgende keer dat haar hoofd explodeert van alles wat ze nog moet doen kijkt ze weer naar dit lijstje en ziet ze hoe veel tijd het haar daadwerkelijk gaat kosten en dat geeft haar rust.

Hoe ik deze methode gebruik is door mijn week te plannen. Hoelang werk ik? Wanneer ga ik sporten? Met wie spreek ik af? Zijn er nog verjaardagen en wanneer heb ik dus tijd voor een avondje voor mezelf? Want als ik het sporten bijvoorbeeld niet inplan, dan ga ik ook niet.

Claim je tijd!

Vervolgens vind ik het heel belangrijk om mijn tijd te claimen. Ik denk dat dit een valkuil is voor velen en het was er zeker een van mij. Het eerste wat van mijn planning geschrapt werd waren dingen voor mezelf. Sporten, een sociale afspraak of zelfs lunch schrapte ik, want ja ik moest nog van alles doen voor anderen. Terwijl me-time zo fijn kan zijn. Plan je me-time dus in en claim deze. Geef aan bij je partner dat je nu aan de slag gaat met de diy box en dat hij even in charge is als er iets gebeurt.

Combineren!

Ik combineer graag mijn hobby’s. Zo luister ik tijdens het schoonmaken graag naar podcasts en luisterboeken. En dat kun je ook prima doen tijdens het knutselen. Zodra je de slag te pakken hebt met het armbreien van de woondeken kun je een spannend luisterboek opzetten. Ik tip even ‘Hoog’ van Hanneke Meier. 😉

Het geeft zoveel voldoening

Is je project klaar? Dan kijk je met trots naar wat je gecreëerd hebt! Je bent lekker ontspannen omdat je even met je handen gewerkt hebt in plaats van met je hoofd en je hebt een voldaan gevoel omdat je echt iets gemaakt hebt. Iedere keer wanneer je kijkt naar je gemacremeede lamp of wanneer je onder je loungedeken kruipt krijg je weer dat trotse gevoel.

Heb ik je overtuigd om ook echt even een maandelijks momentje voor jezelf te claimen? 😉

Check ons membership of bestel eens een losse box.

X Sarina!

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

Week overzicht #15

Weekvlog Hi!  In deze weekvlog zijn we vooral druk met de voorbereidingen voor de meibox. Deze maken we op 18 april bekend. Wat we gaan

Lees verder »

Week overzicht #14

Weekvlog Hoooooi! Sarina is deze Paasdagen lekker kaarsen aan het dippen en aan het gourmetten. En Sarah verhuisd – met heel veel hulp! – alle

Lees verder »

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Kaars, luchtplantje en lijn tekening gebrand op hout.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 172 reviews.
0