Ik wil graag DIY member worden! Kies je GRATIS welkomstcadeau en profiteer direct van korting op je verzending en losse boxen!

Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

Psycholoog Bea Jansen: “Met je handen iets maken is goed voor je!”

Herfst depressie

“Ik krijg acuut een herfst depressie!” appt mijn vriendinnetje vanmorgen. Ze keek naar buiten en zag de bomen waaien, de regen naar beneden kletteren en de donkere wolken joegen langs de lucht. “I feel you”, appte ik terug. Maar ja, wat heb je daar nou aan hè? Dat ik haar gevoel erken. Daar voel je jezelf niet direct beter door. Tegelijkertijd dacht ik; volgens mij helpt het echt om iets zinnigs te doen en te maken. Daardoor heb je even afleiding. En laten we eerlijk wezen. Met een kopje thee, warme choco (mag ook met rum), kaarsjes aan en gordijnen dicht iets knutselen, fröbelen of ontwerpen. Dat geeft toch een lekker gevoel? 

Ik sprak psycholoog Bea Jansen en vroeg het haar.

Voelen we ons beter door creatief bezig te zijn?

Bea Jansen: “Met je handen iets maken is goed voor je. Onze handen worden in een groot deel van onze hersenen gerepresenteerd in met name de hersenschors (buitenste schil van ons brein). De moderne mens zit vooral in zijn hoofd, we denken vaak meer dan we doen.

Met je handen iets maken of in de aarde wroeten zorgt voor meer balans. Bovendien doe je bij iets maken meer beroep op de verbeelding. In je werkgeheugen is dan minder ruimte om te piekeren bijvoorbeeld. Hierdoor kun je meer ontspannen.”

Minder piekeren!

Die herfstdepressie die je nu al aan voelt komen, het piekeren, zenuwachtig gevoel, even willen ontspannen naast het werk, pubers, peuters of zeg het maar…

Haak aan 😉 bij de DIY boxen van september18.nl!

Iedere maand lekker even met je handen in de wol, verf, borduren, haken, breien enz. Geen ervaring nodig. Ik stuur vast een box naar mijn vriendinnetje “Let’s beat die herfstdepressie!”.

Over Bea Jansen

Bea Jansen is vrijgevestigd GZ-psycholoog voor alle leeftijden bij Psychologenpraktijk De Werf. Website van Psychologenpraktijk De Werf

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

EK Wollies!

Hup Holland Hup Wie heeft dit bedacht??!!! Met twee jongens in huis ontkom je niet aan de Oranje merchandise. Maar wie heeft bedacht dat die

Lees verder »

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Psycholoog Bea Jansen.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 179 reviews.
0