Over ons

Over September18
September18 is begonnen vanuit een liefde voor wol en het maken van mooie producten daarmee. 

In onze collectie vind je de mooiste wolsoorten in verschillende kleuren, accessoires voor leuke DIY projecten én binnenkort ook kant-en-klare producten om jouw huis de finishing touch te geven. 

Warehouse en met liefde ingepakt door Sipack!
Onze producten liggen keurig te wachten tot jij deze besteld in de stellingen van Sipack Warehouse op De Trompet in Heemskerk.
Komt jouw order bij September18.nl binnen? YES! Dan gaan de meiden van Sipack direct aan de slag. Jouw pakket wordt met liefde ingepakt en verzonden. Via de mail houden we je op de hoogte van het verzendproces.
"We zijn ervan overtuigd dat de liefde tijdens het inpakken overkomt bij jou tijdens het uitpakken. Net zoals een glimlach door de telefoon. Een team van 10 meiden die dedicated voor jou aan de slag gaan om van je pakket echt iets bijzonders te maken." Liefs Simone Visser - eigenaresse Sipack

September18 pakketjes


De zijden stoffen komen van Zijdewinkel.nl!
"Geen materiaal zo mooi en veelzijdig als zijde. Als zijde specialist én moeder (zoontje van 2,5 en 5 maanden) weet ik als geen ander hoe fijn zijde is voor jezelf en voor je baby! Anti allergisch, natuurlijk, lekker slapen, dragen en meer! Ons bedrijf Zijdewinkel.nl is een onderdeel van ZIJDAR Natural Silk. Wij bestaan sinds 1982 en hebben ons gespecialiseerd in natuurlijke stoffen, zijdeschilderen, natuurzijde sjaals en wol & vilt materialen." Sarah Ruijter - Eigenaresse Zijdewinkel.nl

Nadat de stoffen van Zijdewinkel.nl op rol bij ons binnen komen worden de stoffen op maat door ons geknipt. Daarna gaan deze naar Atelier de Gouden Naald, in Nederland en worden er babylakentjes, wiegenlakens en kussenhoezen van gemaakt.De wollen kant-en-klare plaids
Deze worden met liefde gebreid in het atelier van Trijntje. Zij is sinds een paar jaar gespecialiseerd in het breien van XXL plaids en breidt o.a. voor HipHuis, LiefHuis en Maison Gold. En voor september18.nl dus : -)

Home- and handmade dus, gewoon in Nederland! Zij kiest bewust voor de extra fijne merinowol omdat deze zo zacht is én een GOTS keurmerk heeft. Over het breien: "Voor je wol een prachtige plaid is, moet er nog heel wat gebeuren. Nadat het schaap geschoren is, wordt de wol gewassen, (grotendeels) ontvet en ‘gekaard’. Karen houdt in dat de vezels ontward worden, zodat de wol in één richtig kan worden gekamd. Ook wordt hiermee het laatste vuil verwijderd. Nadat er strengen van worden gemaakt, stopt hier het proces voor de ongekleurde wol. De witte en grijze wol zijn niet gekleurd, niet gebleekt en dus minimaal behandeld. De gekleurde wol gaat vervolgens nog door een verfbad. Met de hand wordt deze prachtige wol tot een plaid gebreid en licht vervilt. Vervilten is een manier om de wol steviger te maken. Een feest om te doen, en om er jou blij mee te kunnen maken!"

Wollen plaids

Inspiratie delen en in contact blijven met jou
Dat doen we natuurlijk via Social Media, via Instagram en Facebook. Dit wordt gedaan door Social Boutique. Eigenaresse Fleur Kriegsman zorgt met haar team voor de leukste inspiratie op onze social media kanalen: van DIY projecten tot mooie inspiratiefoto's en leuke tips. 

Contact
Heb je een vraag over je bestelling, de collectie of iets anders? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@september18.nl of vul onderstaand contactformulier in en we zullen zo snel mogelijk op je bericht reageren.

Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen via één van onze social media kanalen: 

September18
info@september18.nl
0251 700 261

KvK: 69540926
Btw: NL191225903B03

September18
De Trompet 1217
1967 DA Heemskerk