Ik wil graag DIY member worden! Kies je GRATIS welkomstcadeau en profiteer direct van korting op je verzending en losse boxen!

Klik hier voor 10% korting

Aan de slag met de Jesmonite giettechniek

Wat is Jesmonite?

Jesmonite is een twee componenten giettechniek. Hierbij gebruik je een vloeistof die je kunt voorzien van een kleur en een base poeder. Door dit in de juiste verhouding te mengen hard de vloeistof uit en krijg je een prachtig voorwerp. In januari maakten we al kennis met een andere giettechniek: raysin. Dit was een poeder waar je water een toevoegt en die vervolgens uithardt. Het uiterlijke verschil tussen de twee is dat Jesmonite glanzend opdroogt en Raysin mat. Beide stijlen zijn erg mooi in je interieur en je kunt ze ook prima combineren.

Jesmonite schaaltjes gegoten met gemengde en primaire kleuren.

Wat gaan we doen?

We gaan een schaaltje gieten met Jesmonite. In de box zit alles wat je nodig hebt zoals de vloeistof, het poeder, de mal en de kleurstof. Maar ook gouden handschoentjes (Feest!) en wegwerpbekers om de vloeistof in te mengen.

Het enige wat je nog moet pakken is een a4 papiertje of een oude folder en een digitale keukenweegschaal.

Met de april box kun je zo’n super tof ovalen schaaltje gieten. Je kiest zelf welke kleuren je gebruikt en of je volledig gaat marmeren of slechts deels. Of misschien wil je een effen kleur en voeg je slechts een beetje kleur toe. Het is aan jou! 

 

Foto: Frøbel

Kies je jesmonite marmerkleur

In de box vind je drie basiskleuren geel, rood en blauw. Deze kun je onderling mengen. 

Geel en rood maakt oranje.

Rood en blauw maakt paars.

Blauw en geel maakt groen.

Voeg je 1 drupje kleur toe aan de marmervloeistof dan krijg je een lichte tint. Voeg je de max van 5 druppels toe dan wordt de kleur intenser. Aangezien je de vloeistof nog mixt met poeder wordt de kleur altijd nog iets lichter. 

Wil je een specifieke kleur zoals roze, terra of lila. Zoek dan even op wat de verhouding is om deze te maken. Miranda raadt aan om de kleur eerst te mengen op een aluminium papiertje voordat je deze toevoegt aan de marmervloeistof. Op deze manier heb je iets meer controle over het eindresultaat. 

Foto: @like.it.like.deb

De inhoud van de Jesmonite DIY box; drie pigmenten met rood blauw en geel, vloeistof, poeder, mengbekers, roerstaafjes en handschoenen.
Jesmonite schaaltje in aardetinten op een houten tafeltje met boeken en een ingebonden boek van vilt.

Ga je marmeren?

De meest gebruikte techniek tijdens de workshop is de marmertechniek. Je maakt eerst 1 of 2 marmerkleuren aan en voegt deze bij de basiskleur. De basiskleur is meestal een lichtere pasteltint of wit. Door de gekleurde vloeistof er deels in een c-vorm bij te gieten en minimaal te roeren met het staafje creeer je zo’n tof marmererffect zoals Ge_woonjans. Let op! Bij het gieten kun je nog niet zien hoe de bovenkant wordt aangezien je de mal net als bij de kaarsenhouder op zijn kop volgiet. (Als je begrijpt wat ik bedoel)

Foto: @Ge_woonjans

Ga voor een duo

Wil je iets meer controle over het eindresultaat. Giet dan twee kleuren in de mal en mix deze licht door elkaar voor een mooi kleur verloop zoals bij Sosanne85. Zij drukte eerst gouden flakes in de mal voordat ze de vloeistof erin goot. 

Foto: @Sosanne85

Het resultaat van Sanne @sosanne85 een rosé met wit jesmonite schaaltje met goud vlakes, op haar roze breiwerkje.
Het resultaat van Like it Like Deb een zachtgeel schaaltje van Jesmonite met goudflakes met daarop zeeblauwe oorbellen van Fimo klei, ook zelf gemaakt.

Unikleur met gouden details

In de box vind je geen gouden flakes, maar deze zijn ook te krijgen bij de Action en Søstrene grene De gouden flakes kun je ook voor andere toffe projecten gebruiken. Like.it.like.deb gebruikte de gouden flakes in combinatie met een zachte pastelgeel. 

 

Foto: Like.it.like.deb

Subtiele swirls

Onze nieuwe ambassadeur Huisje.Jeanet maakte dit zachtroze Jesmonite schaaltje met donkerroze swirls erin. Door de vloeistof met de basiskleur aan de ene kant te gieten en de kleurstof aan de andere kant en deze met een tandenstoker ligt te mixen krijg je deze toffe marmerachtige swirls. 

 Foto: @Huisje.jeanet

tante knotje voegde glitters toe aan haar jesmonite schaaltje

Een beetje extra

In de box vind je kleurstof om onderling nieuwe kleuren mee te mengen, maar je kunt natuurlijk ook een glittertje verwerken door je vloeistof net als Tante.Knotje heeft gedaan. 

 

Foto: @tante.knotje

Meedoen met deze box?

Voor members: 

Onze members doen automatisch mee met de april en ontvangen deze vanaf 1 april in huis. Wil je een keertje overslaan, dan kun je eenvoudig pauzeren via je account in de September18 academy. Doe dit voor 1 april.

Extra box bestellen: 

Members hebben ook 10,- korting op losse boxen. Wil je als member een extra box bestellen om cadeau te doen? Dan kun je dus je memberkorting gebruiken. Deze staat automatisch geactiveerd als je ingelogd bent. 

Member worden:

Wil je ook member worden en mee doen met deze box? Meld je dan aan voor 1 april via deze link. Je mag dan ook direct een toffe welkomstbox uitkiezen. Tip! De raysin kaarsenhouder is ook super leuk om te maken. 

Membership cadeau geven:

Een membership is een super leuk cadeau om te geven. We hebben een speciaal membership dat je cadeau kunt geven. Je ontvangt dan de deken of een krukje als eerste box en daarna nog drie maandboxen. Het abonnement stopt automatisch. 

Losse box bestellen:

Twijfel je nog over een membership? De box is ook los te bestellen zolang de voorraad strekt.

X Sarah

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Jesmonite schaaltje in aardetinten op een houten tafeltje.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 180 reviews.
0