Ik wil graag DIY member worden! Kies je GRATIS welkomstcadeau en profiteer direct van korting op je verzending en losse boxen!

Klik hier voor 10% korting

Onze lontwol is super geschikt om mee te vilten – zowel prik vilten als nat vilten.  Je vind hier de mooiste natuurlijke lontwol in Ivory (25 micron), Grey Melange (35 micron) en Antraciet (35 micron). Onze biologisch geverfde lontwol is ook geschikt om te vilten, en is 27 micron. 

Naast de viltwol per kilo hebben we ook een voordelige mazzelzak lontwol met korting. Hierin zit 150 gram lontwol in verschillende kleurtjes voor slechts € 5,-. Voorkeur voor kleurtjes kun je doorgeven in de opmerkingen, we doen ons best hier rekening mee te houden! Deze verpakking wol is fijn voor kleinere vilt projectjes. Net als de DIY pakketjes met prik vilt wol in thema’s zoals Herfst, Winter, Kerst. Hierin zit ook gelijk een naald en sponsje welke je nodig hebt voor het prik vilten. 

Prik vilten

Nat vilten

Prik / naaldvilten of nat vilten?

Je kunt prik vilten en nat vilten. Wat is het verschil?

Bij prik vilten gebruik je deze speciale prikvilt naald. Deze naald zorgt ervoor dat de lontwol vezels met elkaar verbonden worden. De naald heeft speciale weerhaakjes. Door bijvoorbeeld op een sponsje te prikken of een vilt borstel, kun je door de beweging op en neer door de losse wol vezels aan elkaar prikken.

Met nat vilten gebruik je beweging om de vezels aan elkaar te verbinden. Dit doe je door de wol vezels nat te maken met warm water en zeep. Het beste is olijfzeep van Savon de Marseille. Heb je geen olijf zeep, dan kun je ook groene zeep gebruiken, van die vloeibare zeep is dat. Dit vilt ook fijn. In deze blog leren we je meer over nat vilten. 

Al onze wol voor vilten

De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 180 reviews.
0