Bekijk hier onze acties voor Vaderdag zondag 16 juni. DIY met hout, voor wie je zoveel houdt ;-). 

Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

Borduren is super leuk om te doen, en van alle tijden. Het voordeel van borduren is, is dat je het eigenlijk overal kunt doen. Thuis op de bank, in de tuin, op de camping of in de trein. Je neemt je borduurwerkje vaak zo mee. Het is een repeterende techniek, die heel rustgevend is. Je kunt echt even ontspannen met je brein, en je handen doen het werk. 

September18 heeft super leuke borduur pakketten voor jou samengesteld, waarmee je een tas kunt borduren, of toffe botanische wandhangers. 

Borduren is de favoriete hobby van Sarina, van September18, en zij heeft dan ook alle steken voor je uitgewerkt in handige stap-voor-stap video’s. Door de verschillende steken die je hiermee leert, kun je daarna van alles borduren. Wat dacht je van een spijkerbroek, spijkerjasje, een leuke tas of zelfs een telefoon hoesje? Borduur bloemen, een naam of een leuke quote. 

Wat ook echt super leuk is om te doen is een naam of figuur (bijvoorbeeld een dino) borduren met dikke wol op een gebreide trui. Onderaan deze pagina zie je video’s hiervan, die je gratis kunt bekijken.

Laat je verrassen door de borduur techniek en bestel vandaag jouw borduur pakket om lekker aan de slag te gaan. Borduur je gezellig met ons mee? 

Aan de slag met borduren
Complete borduur pakketten & handige accessoires

Accessoires voor borduren - handig!

Accessoires die handig zijn voor borduren zijn bijvoorbeeld een aqua marker. Dit is een stift waarmee je een patroon kunt uittekenen op jouw project wat je wilt gaan borduren, bijvoorbeeld een wandhanger, trui of tas. Na het borduren verdwijnt de blauwe stift door aanraking met water, bijvoorbeeld door het wassen. Een alternatief voor een aqua marker is een trickmarker. Hierbij verdwijnt de paarse stift door UV / daglicht. Dit is handig voor een project wat je niet kunt wassen zoals een wandhanger. 

Ook is een extra borduur naald handig. Of een extra dikke borduur naald, voor het borduren van een dikkere stof zoals een spijkerjasje of spijkerbroek. Je kunt borduren met een punt of zonder een punt. Ook is het handig om stof op te spannen op een borduurraam. In onze klets video over borduren op spijkerjasjes vertellen we meer over de handige accessoires voor het borduren.

Heb je een vraag hierover? Stel deze gerust via info@september18.nl. We helpen je graag verder!

Spijkerjasjes borduren

Hoe doe je de Turkey Stitch?

Een trui borduren met naam

Een trui borduren met figuur

We delen wekelijks heel veel leuke DIY video’s en gratis inspiratie op ons September18 YouTube kanaal. Vergeet je niet te abonneren, dan mis je geen video!

Onze blogs over borduren

Logo van September18 geborduurd in het zwart met roze bloemetjes eromheen.
Wandhanger geborduurd met bloemen en bladeren in zachtgroen en roze.
Indy (7 maanden) op een vachtje van wol met haar geborduurde trui met de naam Indy erop in kettingsteek.
Drie D borduren in geel het woord HEJ in een ronde borduur ring met schaar.

Waarom vindt collega Sarina borduren zo leuk?

Sarina van September18 is fan van borduren. Al vanaf de eerste dag dat ze met Sarah werkt roept ze: “oh we moeten echt gaan borduren hoor Saar, dat is zo leuk om te doen”. En Sarah vond dat ook wel een leuk idee, maar borduren, hoe moet dat eigenlijk…HELP!
Ons eerste borduur project samen is de trui die we borduren met dik draad. Sarah heeft een dochtertje Indy, en zij maakte deze leuke gebreide trui met haar naam en franse knoopjes, de witte bolletjes. Dit is echt zo leuk om te doen, en smaakt naar meer! 
Daarom lanceren we in mei de borduur boxen en staat de hele maand vanaf de 18e van april in het teken van borduren. We hebben twee borduur projecten; de botanische wandhangers en de tas. En onze ambassadeurs lieten ook zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn, zoveel toffe variaties! Er werden namen geborduurd, leuke teksten, er werd in 3D geborduurd en een gezin geborduurd. Sarina heeft heel veel toffe en eenvoudige video’s opgenomen waarin ze jou alle steken leert. Dit zorgt er ook voor dat jouw borduur project af komt! Heb je nog iets liggen in de kast, borduur dan gezellig met ons mee. Laat je verrassen door deze eeuwenoude techniek, en maak zelf de hipste borduuritems. 

Sarina: “Borduren is echt al jaren mijn terugkerende hobby. Ieder jaar pak ik het weer op. Ik heb het al geleerd toen ik 8 was. Een moeder op school leerde het ons tijdens het uurtje handwerken. Daarna kreeg ik een borduurbox voor mijn verjaardag en vond ik het super leuk om er continue kleine figuurtjes bij te maken. Toen mijn opa en oma 60 jaar getrouwd waren gaf ik ze een geborduurd schilderijtje. En daarna bleef ik geboorteplaten maken en leerde ik ook rompertjes borduren. Af en toe neem ik een borduurwerkje mee naar mijn oma om te laten zien. Dat vindt ze zo leuk om te zien. Het is echt ons ding samen. Ik vind het zo leuk dat we in de maand mei een borduurbox hebben. Voor iedere steek heb ik een duidelijke video opgenomen zodat je hier ook mee aan de slag kunt. Wat ik echt miste was namelijk een duidelijke instructievideo. Ontdek net als ik hoe fijn en meditatief het borduren is.”  

De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 177 reviews.
0