Ik wil graag DIY member worden! Kies je GRATIS welkomstcadeau en profiteer direct van korting op je verzending en losse boxen!

Klik hier voor 10% korting

Kaarsen maken is eigenlijk niet zo moeilijk. Je hebt alleen de basis ingrediënten nodig in huis; soya was of een andere was, lonten, een gietmal en eventueel kleur stof. 

Het smelten van de was gaat het makkelijkste au bain marie. Dit betekent dat je een pan met water opzet, deze aan de kook brengt / tegen de kook aan, en hier een andere schaal, kom, of speciale wassmelter in zet, waar je de was korrels in smelt. Je verhit de was korrels dus niet direct, maar indirect. Het smelten van de was korrels duurt altijd even. Als ze gesmolten zijn heb je een heldere vloeistof. Hier kun je kleur pigment aan toevoegen, de zogeheten kleur chips. Maar je kunt ook met natuurlijke – ongekleurde – soya was of paraffine gieten.

Als je de was heb gegoten in de mal, dan is het een kwestie van uitharden, en dan kun je de kaarsen branden. Wat ik zelf fijn vind aan deze DIY techniek, net als zelf zeep maken bijvoorbeeld, is dat het vanzelf weer opgaat. En dan kun je weer nieuwe maken YAY. Zonder dat je hele huis vol staat ;-). En dit is ook een super leuke DIY om cadeau te geven. 

 

Kaarsen DIY - pakketten, producten & accessoires

Gereedschappen voor het gieten van kaarsen

 

Heb je een vraag hierover? Stel deze gerust via info@september18.nl. We helpen je graag verder!

Kaarsen verven

Kaarsen dippen met kids

EK kaarsen dippen

Kaarsen box - unboxing

We delen wekelijks heel veel leuke DIY video’s en gratis inspiratie op ons September18 YouTube kanaal. Vergeet je niet te abonneren, dan mis je geen video!

Onze blogs over kaarsen maken

Kaarsen dippen in rood wit blauw voor het EK voetbal.
Dip Dye kaarsen in verschillende pastel tinten.
Voorbeeld van een gedipte verf kaars in mint groen en lila met op de achtergrond bekers met geverfde soya wax.

In vuur en vlam voor kaarsen maken 

Wij zijn enorm fan van het kaarsen maken en kaarsen dippen. Het lijkt zo lastig, maar met de juiste materialen, tips en kennis is het echt easy-peasy.
 
Wat wij bij September18 zo tof vinden, is dat het resultaat gewoon altijd lukt en leuk is. Je kunt heel ontspannend zelf aan de slag gaan met kaarsen dippen. Je kunt ook met een groepje vriendinnen lekker aan de slag aan de keuken tafel. Of je kunt met je kids kaarsen dippen. 
 
Het is ook leuk om een zelf gedipte / geverfde kaars cadeau te geven aan iemand. Bijvoorbeeld voor een verjaardag, housewarming of een bijzonder moment. 

 

De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 180 reviews.
0