Bekijk hier onze acties voor Vaderdag zondag 16 juni. DIY met hout, voor wie je zoveel houdt ;-). 

Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

Hout, mos en raffia zijn echt prachtige voorbeelden van natuurlijke materialen met zoveel creatieve mogelijkheden! Op deze pagina vind je de creatieve boxen met deze prachtige DIY producten. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan met houtbranden en dit op een traditionele manier doen met een pyrografie toestel.  Of je probeert eens een leuke nieuwe manier met een Brand in hout pen! 

Je kunt ook werken met mos en je eigen schilderij maken, op een houten plankje. Op een houten plankje kun je ook een afbeelding printen, of je favoriete vakantie foto. Dit is niet moeilijk en een prachtige Eye-catcher in jouw interieur!

Net als het gehaakte windlicht met raffia, deze wil je toch gewoon hebben in je vensterbank, op je tuintafel in je veranda of jouw balkon. Verleng je zomer avonden en geniet van een kaarslichtje in jouw zelf gemaakte windlicht. Met raffia kun je nog veel meer leuke dingen doen! Wat dacht je van een spiegel met raffia of weven met raffia? 

Lekker aan de slag met een nieuw DIY project!

We hebben alle instructies voor je in huis en video tutorials. Video’s over werken met raffia, mos en hout vind je ook op de pagina. Onderaan deze pagina kun je handige en relevante blogs vinden. Laat je verrassen door de eindeloze mogelijkheden met deze natuurlijke materialen en ga lekker aan de slag!

Aan de slag met hout, mos, raffia!

Libelle Homemade over onze box met mos

Libelle Homemade: “Schilderen kan met allerhande materialen. Het bewijs wordt geleverd door dit mos schilderij dat je met een DIY-box van September18 maakt. De box bevat een boodschappenlijstje, patroon, werkbeschrijving, video tutorial en onderhoudsadvies voor je natuurlijke creatie”.

Pyrografie

Insectenhuisje branden

Vaas van houten ringen

Houten kerstboom met wol

Unboxing - houtbranden op een houten schijf

Unboxing - breien met houten pennen & lontwol

We delen wekelijks heel veel leuke DIY video’s en gratis inspiratie op ons September18 YouTube kanaal. Vergeet je niet te abonneren, dan mis je geen video!

Onze blogs over houtbranden

Geknoopte zandkleurige raffia met roze macrame garen om een houten borduurring.
Rond schilderij gedecoreerd met rendiermos in verschillende tinten groen en roze.
Foto lijst met goud gevuld met rendier mos met een grote kamerplant.
Snijplanken van hout bewerkt met een houtbrander met verschillende dessins en opschep bestek van hout gedecoreerd.

Oneindig veel mogelijkheden met creatieve en natuurlijke materialen!

Hout graveren 

De unboxing – het bekend maken van het project van de maand – van zowel het houtbranden als het breien met houten pennen van een lontwol kussen staat in de top 3 van onze meest bekeken video’s. Nummer 2 is de deken breien met lontwol overigens. En in de loop der jaren – sinds de oprichting in september 2018 – hebben we veel gedaan met hout, raffia en mos! 
 
Het bijzondere van hout graveren en decoreren is dat je eindeloos veel mogelijkheden hebt, vind ik. Je kunt natuurlijk houtbranden met een traditionele houtbrander, die werkt met hitte direct op het hout. Daarnaast kun je ook hout decoreren met een Brand in hout pen. Dan zet je eerst een tekening of tekst op het hout, en dan pas komt de hitte. Dat is natuurlijk heel handig met kinderen! En de talloze accessoires die kunt decoreren zijn natuurlijk fantastisch; een houten snij- of borrelplank, een vaasje, fotolijstje, insectenhuisje, houten klok, sieraden doosje of bestek. 
Je kunt een tekening maken, een abstract figuur of cijfers en symbolen middels een sjabloon overzetten. Het is verslavend leuk om te doen! Met de houtbrander kun je niet alleen op hout decoreren, maar ook op leer en kurk. 
 

Print zelf een foto op hout 

Naast het branden op hout, kun je ook een foto overzetten op hout. Dat is niet moeilijk om te doen, met onze complete box en instructie lukt dit zeker! Print je favoriete quote op hout, of je mooiste trouwfoto of babyfoto. Ook geweldig leuk om cadeau te geven! Op zo’n zelfde houten plankje of ronde houten schijf kun je werken met mos. Of schilderen met mos, zoals de Libelle het beschrijft in de Libelle Homemade van mei 2024. Dit is zeer ontspannend en leuk om te doen. Het resultaat met rendiermos blijft heel lang mooi. Haal de natuur naar binnen en decoreer je eigen schilderij met dit prachtige natuurlijke materiaal. 
 
Daarnaast kun je ook breien met dikke houten pennen en kun je met houten accessoires zoals houten ringen of kralen ook leuke decoraties maken. Bijvoorbeeld een vaasje van houten ringen zoals Sarah van September18 heeft gedaan in de video hierboven. 
 

Raffia weven, haken, knopen of breien

Ook raffia bied zoveel leuke mogelijkheden, anders dan de cadeautjes inpakken met dit lint waar je het wellicht wel van kent. Je kunt haken met raffia, weven met raffia, knopen met raffia en zelfs breien met raffia. Laat je inspireren en maak je eigen stoere decoraties.

De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 177 reviews.
0