Ik wil graag DIY member worden! Kies je GRATIS welkomstcadeau en profiteer direct van korting op je verzending en losse boxen!

Klik hier voor 10% korting

De leukste knutseltips voor Halloween met kids

De herfstvakantie staat om de hoek, buiten wordt het grijzer en regenachtiger en de dagen worden korter. Niet getreurd, want binnen kunnen de kids hunzelf ook prima vermaken en zeker met het feestseizoen wat binnenkort aanbreekt! 

De eerste in de feestrij is Halloween, jaarlijks wordt deze feestdag op 31 oktober gevierd en kun je rond deze periode je huis versieren met de leukste Halloween versieringen en knutsels. In deze blog delen we de leukste knutselstips voor Halloween met kids, zodat jouw kinderen heerlijk kunnen knutselen en griezelen tegelijkertijd. 

Halloween pompoen 

We starten de eerste knutseltip af met een gouwe ouwe, één die nooit uit stijl raakt: De Halloween pompoen! Je kunt een Halloween pompoen maken op verschillende manieren variërend van moeilijkheidsgraad. Omdat dit een knutseltip is voor kinderen, leggen we de leukste en makkelijkste uit. 

Je kunt een mooie griezelige Halloween pompoen maken van papier-maché en deze oranje verven met een griezelig gezicht. Zet een kaarsje op batterij erin met wat griezelige spinnetjes erop en ta-da: Een eigen gemaakte Halloween pompoen die je leuk voor het raam of op de tafel neer kunt zetten. De Halloween pompoen geeft een spannend effect en is heerlijk voor kinderen om te maken.  

September18 heeft speciaal voor Halloween een Kids box gemaakt, waarin alles zit om een Halloween pompoen te maken. Wil je de kids lekker aan het griezelen zetten? De box is verkrijgbaar voor slechts €16,95! 

Mandarijn Halloween gezichtjes 

Voor de tweede knutseltip heb je slecht een paar mandarijnen en een zwarte viltstift nodig. Op de mandarijnen kunnen kinderen allerlei verschillende en griezelige Halloween gezichtjes tekenen. Je kunt deze super leuk decoreren als Halloween versiering bij bijvoorbeeld de Halloween Pompoen die hierboven is beschreven of op de woonkamer tafel met waxinelichtjes ertussen. Ook is het erg leuk om een Halloween fruitschaal te maken en deze neer te leggen op de fruitschaal. Op deze manier motiveer je jouw kids ook nog eens om extra fruit te eten! 

Halloween lantaarns 

Net zo simpel als de mandarijn Halloween gezichtjes, heb je voor deze knutseltip alleen een leeg potje, lijm, verschillende kleuren vloeipapier en een zwarte viltstift nodig. Je hebt vast nog een leeg jam of pindakaaspotje in de kast staan, spoel en droog deze eerst goed af. 

De kids kunnen alvast het vloeipapier in kleinere stukken knippen en lekker opgaan in hun fantasie. Willen ze een oranje pompoen lantaarn of een spook lantaarn van wit vloeipapier? Misschien willen ze wel monstertjes maken met de andere kleuren vloeipapier, ze kun het zo griezelig maken als zij willen! 

Vervolgens is het belangrijk om het potje in te lijmen en het vloeipapier uit te spreiden. Soms zijn hier twee lagen voor nodig. Wanneer de potjes zijn gedroogd kunnen ze beginnen met het tekenen van de gezichtjes op de Halloween lantaarns. Zet er een LED-theelichtje in en voilà: Je zelfgemaakte Halloween lantaarn! 

Zwevende spookjes en vleermuisjes van herfstbladeren

Deze knutseltip is ontzettend leuk om boven de slaapkamer of woonkamer deur te hangen. Het enige wat je moet doen hiervoor is lekker op jacht gaan naar de beste herfstbladeren. Daarnaast heb je ook lijm, een schaar, een zwarte viltstift, een touwtje, zwarte verf, witte verf en zwart en wit papier nodig. 

Wil je een vleermuis maken? Verf het herfstblaadje zwart en knip uit het zwarte papier een vleermuis hoofdje. Plak deze vervolgens boven op het herfstblaadje en knip uit het witte papier de ogen, waarmee je met de zwarte viltstift nog de kraaloogjes erop kunt tekenen. De oogjes kun je op het vliermuis hoofdje plakken. Lijm tenslotte het touwtje nog op de achterkant van het blad en je griezelige vleermuis is gemaakt!

Wil je een spookje maken? Dit werkt eigenlijk hetzelfde als het vleermuisje alleen draai je de kleuren om. Verf het blad dus wit en knip een wit spookhoofdje uit. Plak deze vervolgens op het blad en teken met de zwarte viltstift het spookgezichtje. Lijm hierbij ook op de achterkant het touwtje en binnen no-time heb je een Halloween spookje geknutseld. 

Elk seizoen heerlijk knutselen

Wil je elke feestgelegenheid of elk seizoen gezellig met de kinderen knutselen? Bij September18 kan dit! Met de September18 Kids8 Membership krijg je 4 keer per jaar een kids box toegestuurd waarin alles zit wat je nodig hebt. Elke box heeft een thema wat past bij het seizoen van dat jaar. Zo krijg je de herfst, kerst, pasen en zomer box en kunnen kinderen elk seizoen lekker creatief bezig zijn!

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Jill en Morris laten hun zelf geschilderde pompoen zien voor Halloween van het Kids September DIY pakket.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 180 reviews.
0