Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

“Je kunt er ook voor kiezen om iedere maand verrast te worden met een DIY box van September18.nl Zo word je elke maand uitgedaagd met een toffe nieuwe techniek. Ik maakte er al prachtige interieuraccessoires mee. Van een toffe lontwol kruk en krans tot deze tie dye sjaal die in de box van mei zit. Die oude techniek is helemaal terug van weggeweest. Ik vind het nog steeds superleuk om te doen, dat patroon wat er ontstaat door de stof af te binden is bijna magisch. Word je voor 14 mei lid krijg je deze leuke box dus als eerste thuisgestuurd!”

Blog via happyhandmadeliving 🙂

Shibori is een verftechniek met een Japanse naam, die ook in een aantal andere landen wordt toegepast. Door bepaalde delen van de stof te ‘blokkeren’ voor de kleurstof, kan men bijzondere kleureffecten bereiken. In die zin lijkt het op het batik, maar terwijl bij batik delen van de stof met was worden afgedekt voor het verven, wordt bij Shibori de stof gevouwen, afgebonden of vastgenaaid om bepaalde delen voor de kleurstof onbereikbaar te houden.

Wij gaan aan de slag deze maand op een bourette zijde. We blokkeren delen van de stof met elastiekjes. Pan op het vuur, verf erbij, en it’s magic! Doe je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0