Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

DIY BOX maand MEI SHIBORI

“Je kunt er ook voor kiezen om iedere maand verrast te worden met een DIY box van September18.nl Zo word je elke maand uitgedaagd met een toffe nieuwe techniek. Ik maakte er al prachtige interieuraccessoires mee. Van een toffe lontwol kruk en krans tot deze tie dye sjaal die in de box van mei zit. Die oude techniek is helemaal terug van weggeweest. Ik vind het nog steeds superleuk om te doen, dat patroon wat er ontstaat door de stof af te binden is bijna magisch. Word je voor 14 mei lid krijg je deze leuke box dus als eerste thuisgestuurd!”

Blog via happyhandmadeliving 🙂

Shibori is een verftechniek met een Japanse naam, die ook in een aantal andere landen wordt toegepast. Door bepaalde delen van de stof te ‘blokkeren’ voor de kleurstof, kan men bijzondere kleureffecten bereiken. In die zin lijkt het op het batik, maar terwijl bij batik delen van de stof met was worden afgedekt voor het verven, wordt bij Shibori de stof gevouwen, afgebonden of vastgenaaid om bepaalde delen voor de kleurstof onbereikbaar te houden.

Wij gaan aan de slag deze maand op een bourette zijde. We blokkeren delen van de stof met elastiekjes. Pan op het vuur, verf erbij, en it’s magic! Doe je mee?

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

Week overzicht #15

Weekvlog Hi!  In deze weekvlog zijn we vooral druk met de voorbereidingen voor de meibox. Deze maken we op 18 april bekend. Wat we gaan

Lees verder »

Week overzicht #14

Weekvlog Hoooooi! Sarina is deze Paasdagen lekker kaarsen aan het dippen en aan het gourmetten. En Sarah verhuisd – met heel veel hulp! – alle

Lees verder »

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Geverfde shibori sjaal met zijde op de foto bij Lisanne van Happy Handmade Living.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 172 reviews.
0