Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

De laatste box van september18.nl deed ons erg denken aan de term Indian Summer. En wat is een Indian Summer nou precies. Libelle legt het haarfijn uit hieronder.

Overigens gaan we de Libelle deze winter terug zien in een speciale winter box. We houden het nog even een verrassing 😉 Blijf ons volgen en word ook member om dit niet te missen!

September

De oorsprong van de Indian Summer ligt in Noord-Amerika en staat voor ene periode waarin het voor de tijd van het jaar, de herfst, erg warm is na een periode waarin het juist koud en herfstachtig was. Het is zonnig en de luchten zijn blauw, maar tegelijkertijd verkleuren de blaadjes aan de bomen. Oorspronkelijk werd alleen de periode in november zo genoemd, maar volgens klimatologen mag plotselinge warmte in september ook Indian Summer genoemd worden.

Warme lucht

Die plotselinge hitte is meteorologisch goed te verklaren. Door een hogedrukgebied komt de wind in plaats van uit het oosten tijdelijk uit het westen waaien. En dat levert warme lucht op. Een Indian Summer duurt minstens 3 dagen en kan tot wel 2 weken aanhouden. Daarna is het echt gedaan met de pret en kunnen de winterjassen weer uit de kast worden gehaald.

Oude wijven

In Nederland hebben we ook een term voor Indian Summer: oude wijven zomer. Waar de term precies vandaan komt is niet bekend, maar men vermoedt dat het is ontstaan in de 16e eeuw en met oude wijven een zwakke zomer wordt bedoeld. Kortom: nazomer. Bij ons kunnen temperaturen oplopen tot 20 á 25 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0