Ik wil graag DIY member worden! Kies je GRATIS welkomstcadeau en profiteer direct van korting op je verzending en losse boxen!

Klik hier voor 10% korting

Instructie – huisjes gieten met Raysin

Huisjes Gieten DIY

Gietmal huisjes

De gietmal is gemaakt van PET-kunstof waardoor deze voedselveilig, maatvast, helder, flexibel en gemakkelijk te ontvormen is. Het is bij uitstek geschikt voor de Raysin giet techniek, maar ook bijvoorbeeld om cement in te gieten, zeep of was. De mal is hittebestendig tot ongeveer 60 graden Celsius, en daarom niet geschikt voor Epoxy hars.

Je kunt ook voor het gieten een vormpje in de mal plaatsen, waardoor er een boodschap of motief in kan worden gegoten.

Hoe leuk is het om deze huisjes cadeau te geven aan iemand die een nieuwe woning heeft, gaat verhuizen of een zelfs een kerst dorpje te maken.

Jouw creativiteit kan helemaal los gaan met deze toffe huisjes mal. Bij correct en goed onderhoud kun je de mal eindeloos opnieuw gebruiken. Maak de mal na het gebruik schoon met water en wat afwasmiddel; het behoudt zijn vorm en kan worden hergebruikt.

Huisjes gegoten met de Raysin techniek in het wit, roze en met glitters.

Recept / verhoudingen

In de gietmal vind je vier verschillende huisjes met 4 verschillende verhoudingen.’ Het luistert vrij nauw, want als je teveel water toevoegt, of te weinig poeder, dan wordt de substantie te nat of te droog. En dan krijg je geen mooie huisjes, of de droogtijd is veel te lang.

Wij hebben een test gedaan, zie de video hieronder, en dit zijn de verhoudingen die wij hebben gebruikt. 

Recept gietmal huisjes

  • Huisje 1: 80 gram Raysin poeder & 25 ml water
  • Huisje 2: 100 gram Raysin poeder & 30 ml water
  • Huisje 3: 200 gram Raysin poeder & 60 water
  • Huisje 4: 300 gram Raysin poeder & 90 ml water
 

Eventueel nog kleurstoffen toevoegen of glitters. Bij vloeibare verf, dan minder water toevoegen.

Complete set - knutselen met kids

Raysin is een lucht hardende, geurloze en voedselveilige gietmassa en bestaat volledig uit natuurlijk calciumsulfaat. Waardoor het onschadelijk is en ook geschikt en veilig is om met kinderen te gieten.

Wat zit er in de box?

  • Een mal met vier huisjes
  • Voldoende gietpoeder
  • Mengbekers
  • Roerstaafjes
 

Zelf nodig:

  • Water
  • En eventueel kleurstof: verf, ecoline, voedselkleurstof. Of glitters bijvoorbeeld.
 

Na een uur zijn de huisjes klaar en kun je deze uit de vorm halen. Het is een beetje wrikken, maar ze komen los. Hierdoor kun je de mal nog een keer gebruiken! Je hoeft de mal dus niet stuk te knippen.

Valentijnscadeau DIY box om te knutselen; kaarsenhouders, kaarsjes en huisjes.
Huisjes in vier verschillende maten gegoten met beton en versierd met zwarte en gouden stiften.

Variaties met gieten

Je kunt deze huisjes gebruiken om te gieten met Raysin. Je kunt daarnaast ook gieten met bijvoorbeeld beton, zoals de huisjes hiernaast.

Naast het gieten met Raysin en beton, kun je ook gieten met Jesmonite. Het grote verschil tussen de twee giet methodes is dat je bij Raysin alleen water toevoegt en bij Jesmonite heb je twee componenten nodig: een vloeistof en een base poeder. Je kunt dit los kopen of als afgewogen set bestellen. Dan zit er precies een juiste verhouding in van de twee compenten: Jesmonite Base en Jesmonite Liquid. Deze mallen zijn van plastic gemaakt, en voor Jesmonite kun je het beste een siliconen mal gebruiken, zoals de kaarsenhouder. 

Of je kunt gieten met.zeep, zoals we eerder blokken zeep maakten met Daffies DIY, kun je natuurlijk ook de zeep in de huisjes gieten. Hoe leuk is dit om te geven als iemand een nieuw huis heeft? 

 

Knutselen met kinderen

Bij September18 ontvangen members iedere maand een complete DIY box met alle materialen erin, een patroon en video tutorial. De creatieve boxen van September18 zijn een echte aanrader als je graag knutselt en creatief bent en nieuwe dingen wilt leren en ontdekken. Even me-time en ontspannen terwijl je iets moois creëert. Een betere manier van ontspannen is er bijna niet! 

Naast September18 hebben we ook September8, dit zijn knutselboxen voor kinderen. We hebben losse boxen of een membership, waarmee je iedere vakantie een knutsel project ontvangt. In de zomer, herfst, kerst, voorjaars- en mei vakantie. De huisjes gieten is een voorbeeld van de voorjaarsbox. Meer informatie lees je hier bij het September8 Knutsel membership. 

Naast het membership delen we ook heel veel gratis DIY’s en knutsel inspiratie, bijvoorbeeld op het YouTube kanaal van September18.

X Sarah

 

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Gietmal huisjes, zelf gegoten huisjes decoratie aan een houten ring met lint.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 180 reviews.
0