Ik wil graag DIY member worden! Kies je GRATIS welkomstcadeau en profiteer direct van korting op je verzending en losse boxen!

Klik hier voor 10% korting

Knutselen voor het EK!

5 x een DIY voor het EK

Bij ons – Sarah – thuis, kijkt iedereen het EK. Behalve Indy dan, maar die is nog geen 1 jaar ;-). Mijn vriend Arthur kijkt normaal gesproken geen voetbal, en ik zelf ook niet. Maar bij het WK en EK worden we echt enthousiast en kijken we zeker vanaf de achtste finale alle wedstrijden. We zijn voor Nederland, en omdat Arthur zijn vader Zwitsers is, zijn we ook voor Zwitserland ;-). Liggen die er allebei uit, dan hebben we nog Spaanse vrienden, en een tante in Frankrijk, en zijn we daar natuurlijk voor ;–). Grapje!

Onze jongens Aaron van 8 en Harvey van 6 zijn ook enorm fan van de voetbal. Voorgaande jaren vonden ze het echt nog niet interessant en belangrijk, maar op school wordt er gewed, voorbeschouwd, nabeschouwd, en leeft het enorm.

Dus gingen we aan de slag met ideeën voor het EK voetbal om Oranje extra te supporten! Je leest 5 leuke DIY’s in deze blog!

Tip: wij kijken bij de wedstrijden om 18.00 uur de eerste helft, en dan in de rust gaan we naar bed (lekker rustig). Ik neem dan de 2e helft op, en die kijken we de volgende ochtend voor schooltijd. Normaal gesproken hebben we geen TV tijd in de ochtend, maar zo kunnen ze toch voor school de wedstrijd kijken en wordt het niet heel laat op een doordeweekse dag.

De aankomende wedstrijd zaterdag om 21.00 uur neem ik ook op, en kijken we zondagochtend. Uiteraard met Oranje Tompouche ;-). Dan kunnen ze maandag mee praten op school, en hebben wij geen afgedraaide vermoeide kids op zondag omdat de voetbal veel te laat is….

Aaron laat zijn zelf gedipte kaars in rood wit blauw zien.

#1 Kaarsen dippen in rood wit blauw

Dit leek Aaron super leuk om te doen, en dat is het ook! Kaarsen dippen in rood wit blauw. Of eigenlijk dip je alleen rood en blauw, want de kaarsen zijn al wit. 

Eerder maakte Aaron een video met Harvey en dipte hierin ook kaarsen, de kids video kaarsen dippen zie je op ons YouTube kanaal.. Het is niet moeilijk voor kinderen om te doen, en heel leuk. Het is wel handig als een volwassene even de was smelt in de pan. Omdat de was ook stolt, zeker met warm weer gebeurt dit sneller, moet je af en toe de was terug doen in de pan om deze weer au bain marie te smelten.

Heb je zin om ook deze toffe Rood Wit Blauw kaarsen te dippen? Scoor dan ons complete kaarsenpakket en ga lekker aan de slag.

En liggen we eruit 😉 dan branden we de kaarsen op. Of we zijn voor Frankrijk ;-). 

#2 DIY wollies

Deze zijn toch te schattig, deze Oranje wollies. En, heel handig, ze maken geen geluid. Ik word namelijk thuis echt gek van die klapper handjes. Grrr….

 

Het enige wat je naast de lontwol nodig hebt, is een kartonnen sjabloon in een ronde vorm en een touwtje.

In ons complete DIY pakket vind je alles wat je nodig hebt. 

  • 150 gram lontwol in twee kleuren of drie kleuren bij een rood wit blauw wollie
  • Wiebeloogjes
  • Jute touw
 
Je moet het een sjabloon van karton zelf maken, maar dat is heel simpel. Ons sjabloon heeft een diameter van 20 cm met een uitsnede van 7 cm, maar je kunt het sjabloon ook kleiner maken als je meerdere Wollies wilt maken.
EK wollie in oranje op een kruk met gebreide lontwol in kleur mos.
Houten krukje met een oranje zitting van geweven lontwol naast een groene bank met een kleed en roze details.

#3 Een krukje met oranje lontwol

Ben je helemaal niet zo’n voetbal fan en wil je toch aan de rest van de familie laten zien dat je best een trouwe supporter wilt zijn ;-). Maak dan een tof krukje met lontwol. Terwijl zij juichen en naar het scherm kijken, kruip jij lekker met je handen in de wol. Dan heeft toch iedereen lol. 

Op de foto zie je een melk kruk geweven met lontwol. In de video “Krukje weven met lontwol” op ons YouTube kanaal laten we je zien hoe je dit kunt doen. Maar je kunt natuurlijk ook een krukje breien met lontwol. 

Onze collectie lontwol vind je online, en kun je vanaf een kilo bestellen. In onze webshop vind je ook patronen voor bijvoorbeeld het patroon krukje breien met lontwol. 

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Kaarsen dippen in rood wit blauw voor het EK voetbal.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 180 reviews.
0