Ik wil graag DIY member worden! Kies je GRATIS welkomstcadeau en profiteer direct van korting op je verzending en losse boxen!

Klik hier voor 10% korting

Knutselen voor Pasen

Zondag 31 maart &
maandag 1 april 2024

Dit jaar valt Pasen op zondag 31 maart & maandag 1 april. Dikke kans dat het prachtig weer is dan, wie weet smelten de chocolade eieren wel in de tuin ;-). Maar misschien regent het, of ben je de dagen ervoor jezelf aan het afvragen wat je nu weer met je kids gaat doen…

Wat echt super leuk is, is om te knutselen in een thema en een vensterbank vol versiersels te maken of een leuk hoekje op een kastje. In deze blog 3 leuke tips om te knutselen voor Pasen!

Met deze set kunnen kinderen een schattig kuikentje maken van Silk Clay®. De set bevat alle materialen en instructies die je nodig hebt.

#1 Boetseren van kuikentjes en eieren in een nestje

Boetseren is super leuk om te doen en deze Paaskuikentjes zijn echt te lief! Met deze knutsel set kunnen kinderen een schattig kuikentje maken van Silk Clay®. De set bevat alle materialen en instructies die je nodig hebt.

Pasen is tijd voor de hele familie en met deze set wordt het nog leuker om creatief aan de slag te gaan met de kinderen. Breng samen lekker wat uurtjes door aan de keukentafel en creëer prachtige nieuwe paas decoraties waar iedereen trots op kan zijn. Versier de vensterbank of een ander leuk hoekje en kom helemaal in de stemming!

Silk Clay® is zacht, soepel en eenvoudig te vormen, zodat kinderen eenvoudig unieke kuikens met een heleboel karakter kunnen maken. Als de kippen klaar zijn, kunnen de kinderen een nest voor hen maken. Ze kunnen het nestje vouwen, draaien en vormgeven met pijpenragers en wol, zodat het een knus thuis voor de kleine kippenfamilie wordt. 

#2 Prikvilten!

Prikvilten is super leuk om te doen, en dit kun je ook doen met kleinere kinderen. Vanaf een jaar of 7 kunnen ze het vaak zelfstandig en ook 3D figuurtjes maken. Kleine kinderen kun je helpen door gebruik te maken van koekstekers en zo figuurtjes te prikvilten zoals een konijn, bloem of hartje.

Met het prik vilt pakketje in lente kleuren kun je allemaal leuke Paas en lente figuurtjes prikpillen zoals;

  • Een schaap
  • Een konijn
  • Een kuikentje

In het pakketje zitten verschillende kleurtjes lontwol in lente kleuren, een sponsje en een naald om mee te prik vilten.

Ben je benieuwd hoe het precies moet? Download onze gratis prikvilt tutorial en we leren je snel de fijne kneepjes van deze knutsel techniek!

Paas en lente figuurtjes vilten zoals een konijn en schaapje.
Paaskrans van lontwol aan de muur met planten en een groene kast in de woonkamer van Lisanne van HappyHandmadeLiving.

#3 een paaskrans met lontwol

Boodschappenlijstje:

  • 250 gram lontwol, je vindt hier onze collectie wol, te bestellen vanaf 1 kilo. Wij gebruiken de zachtgele Custard!
  • Je handen om mee te breien.
  • Piepschuim ring, bijvoorbeeld doorsnede 30 cm
  • Een houten ringetje, bijvoorbeeld doorsnede 5 cm
  • Een zijden veter, ca. 20 cm Drie zijden coconnetjes (paaseitjes)
  • Kleine plukjes wol om deze te versieren
  • Eigen decoratie eventueel

In de video tutorial hieronder laat ik je zien hoe je een piepschuim ring kunt versieren met lontwol in een thema zoals Palm Palm Pasen….lalala. We maken een heuse paaskrans met lontwol en zijden eitjes. Je kunt daar natuurlijk gerust vast een chocolade eitje bij eten ;-).

Je kunt natuurlijk ook andere decoraties maken, zoals een krans voor kerst. Dan vervang je de lichtgele lontwol door rode lontwol bijvoorbeeld, en voeg je hulst, besjes en kerstballen toe als decoratie.

Knutsel inspiratie

Bij September18 ontvangen members iedere maand een complete DIY box met alle materialen erin, een patroon en video tutorial. De creatieve boxen van September18 zijn een echte aanrader als je graag knutselt en nieuwe dingen wilt leren en ontdekken. Even me-time en ontspannen terwijl je iets moois creëert. Een betere manier van ontspannen is er bijna niet! 

Deze video van de Paaskrans die exclusief voor members was, hebben we nu openbaar gezet, zodat iedereen ‘m kan zien en lekker inspiratie kan opdoen om aan de slag te gaan!

Naast het membership delen we ook heel veel gratis DIY’s en knutsel inspiratie, bijvoorbeeld op het YouTube kanaal van September18.

X Sarah

 

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Met deze set kunnen kinderen een schattig kuikentje maken van Silk Clay®. De set bevat alle materialen en instructies die je nodig hebt.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 180 reviews.
0