Ik wil graag DIY member worden! Kies je GRATIS welkomstcadeau en profiteer direct van korting op je verzending en losse boxen!

Klik hier voor 10% korting

Speciale viltbox voor Muze van Zuid

September, dubbel feest!

De maand september is voor september18 bijzonder! We zijn opgericht in september 2018. Voor Huib Ramaer reden om ons dit voorjaar n.a.v. een interview in het NRC te benaderen om te kijken of we een leuke samenwerking konden bedenken voor Muze van Zuid op 17, 18 en 19 september. Maar natuurlijk, wij houden van dubbel feest en samen mooie dingen maken; muziek of accessoires, het draait om ambacht, genieten, creatief en inspiratie. 

DOE HET ZELF PAKKETJE | 3 ONDERZETTERS VAN VILT 

Speciaal voor Muze van Zuid, het muziekfestival van 17 – 19 september in Amsterdam Zuid ontwikkelde September18.nl dit DIY pakketje om zelf onderzetters van wol te vilten. Heel eenvoudig, ook als je totaal geen ervaring met vilten hebt!

Bestel een losse box a € 9,- om thuis te laten bezorgen (€ 4,95) of koop een box met een speciale korting voor € 5,- in combinatie met een ticket voor één van de concerten. Je kunt je box dan gratis afhalen op de locatie van Muze van Zuid. 

Inclusief stappenplan + video instructie. 

Meer informatie over de box vind je hier!

Muze van Zuid 2021 verbindt in de 4e editie architectuur met muziek 

Muze van Zuid presenteert op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 september 2021 topmusici als Sterre Konijn, Lidy Blijdorp, Sinta Wullur, Julian Schneemann en koor Consensus Vocalis onder leiding van Béni Csillag. 

Ruim honderd professionele musici en zangers geven concerten door heel Amsterdam-Zuid in huiskamers, parken, kerken en monumenten. 

Muze van Zuid verbindt architectuur van Cuypers tot De Amsterdamse School met livemuziek en verhalen over de prominente musici die zich in de buurt hebben ontwikkeld. Neem Vrijburg, een van de allereerste gebouwen die verrezen in Plan Berlage. Het Berlage Quartet speelt er Bach naast een wereldpremière, Inhale, van Peter Vigh. 

In de Berlage-buurt verrees begin jaren dertig het ‘Amsterdamsch Conservatorium’ aan de Bachstraat. Majoie Hajary werd er als eerste Surinaamse student aangenomen bij Nelly Wagenaar (piano) en Hendrik Andriessen (compositie). Sinta Wullur studeerde er decennia later bij Willem Brons en Ton de Leeuw. Muze van Zuid maakt die geschiedenis hoorbaar, laat hun muziek klinken en viert de traditie van huisconcerten in de wijk Zuid. Try-outs van grote solisten en musici vonden er vaak plaats tijdens kleinschalige huisconcerten. 

Muziekwandelingen 

Artistiek leider Huib Ramaer voert het publiek tijdens muziekwandelingen persoonlijk door de straten van de Concertgebouwbuurt en naar intieme privé-concerten op bijzondere locaties waar je anders nooit toegang toe krijgt, zoals Het Nieuwe Huis, de Lutherse kapel of de must-see historische Rijzaal van De Hollandsche Manege, van architect Van Gendt die later ook het Concertgebouw ontwierp. In de kapel schitteren solisten op cello en klarinet. In de historische Rijzaal zingt en bezingt Consensus Vocalis koorwerken van Hongaarse migranten die in Amsterdam hun vrijhaven vonden zoals Géza Frid, Oskar Back en Tibor de Machula, met werken van Peter Vigh, Ligeti, Frid en diens leermeester uit zijn jeugd Kodály. 

24 concerten en 15 muziekwandelingen, films en lezingen 

Muze van Zuid 2021 bestaat uit 24 verschillende concerten door ruim 100 topmusici, 15 muziekwandelingen met gids of podcast en 4 straatsafari’s met amateurkamermuziekensembles. Muziek van ruim 30 Nederlandse componisten komt live tot klinken, waaronder 5 wereldpremières. Het festival biedt vele muziekstijlen van gamelan tot strijkkwartet en van fanfare tot piano, cello, luit en klarinet. Deze editie viert 400 jaar Sweelinck en 100 jaar Diepenbrock en 100 jaar Majoie Hajary, maar ook de nieuwste muziek van hedendaagse componisten.

Naast concerten zijn er films en lezingen te bezoeken.

Nieuw in deze vierde editie: Indonesië, Suriname en Hongarije

Muze van Zuid 2021 viert Surinaamse componisten uit Zuid als Jan Victor Dahlberg met de Hindoestaanse zangeres Madhu Lalbahadoersing en slagwerker Lidrick Solognier uit Aruba in Caravan van Julian Schneemann. Het festival belicht de banden met Indonesië met Ritual BellsGlobal Gongs door Sinta Wullur, die ooit haar studie piano en compositie voltooide op het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam-Zuid.

Pianisten 

Pianisten Lestari Scholtes, Maxime Snaterse en Koenraad Spijker onthullen fascinerende pianomuziek uit de archieven, zoals van Constant van de Wall, Johannes Meinardus en Aleidus Coenen of Johannes van Bree. De drie pianisten brengen deze zelden tot nooit te horen pianomuziek naast topwerken van Debussy, Chopin en de Rus Aleksandr Skrjabin, die ooit in de Van Breestraat logeerde.

Het Amsterdamse Proeflokaal

Het Amsterdamse Proeflokaal serveert drankjes en een diner van de chef bij het Amstel Quartet. Voor het eerst biedt het festival ook livemuziek op het Stadionplein. Nieuw zijn ook de muzikale straatsafari’s, georganiseerd door ensembles uit Het Orkest Amsterdam en UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck. De orkestleden presenteren zich in kamermuziek en zijn daarvoor al vanaf mei aan het repeteren o.l.v. professionele coaches.

Wie staan er op het podium

Op het podium van Muze van Zuid 2021 staan onder anderen celliste Lidy Blijdorp, zangeres Sterre Konijn, de Balkan BrothersNeo-fanfare 9×13, het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, het Amstel Quartet, het Berlage Saxophone Quartet, het Aristos Quartet, violisten Joris van Rijn en Emi Ohi ResnickLa Sfera Armoniosa met Mike Fentross, klarinettiste Anna voor de WindEnsemble Resilience en Ensemble Multifoon van Sinta WullurConsensus Vocalis o.l.v. Béni Csillag is choir in residence in deze vierde editie van het festival. 

Meer informatie 

https://www.muzevanzuid.nl/programma

Festival Muze van Zuid

Twee inwoners van Amsterdam-Zuid bedachten in 2016 dat het geweldig zou zijn de muziek van de straatnaambordjes van Amsterdam-Zuid weer te laten horen. Wie waren Willaert, Schuyt, Diepenbrock, Hacquart, Ban, Van Bree of Coenen? Wat hebben deze musici voor Amsterdam en Nederland betekend? En wat voor muziek schreven ze? Muze van Zuid brengt hun muziek, die vier eeuwen van onze muziekgeschiedenis omspant, op bijzondere locaties als woonhuizen, in parken, kerken en bedrijfsruimtes tot leven.

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 180 reviews.
0