Ik wil graag DIY member worden! Kies je GRATIS welkomstcadeau en profiteer direct van korting op je verzending en losse boxen!

Klik hier voor 10% korting

Wil je rust in je hoofd? Probeer deze 3 dingen 

3 handige tips voor meer rust

Rust in je hoofd… het lijkt tegenwoordig een schaars goed. We leven in een prachtige maar drukke wereld. Er is altijd wel wat te doen en nog 1001 dingen op je to-do lijst.

Het is bijna normaal geworden om je gehaast te voelen. Om op de momenten dat je even ontspant, geplaagd te worden door gedachten aan alles wat er nog moet….

Maar wanneer komen we dan tot rust? Wanneer heb je dan rust in je hoofd?

Online en offline coacht, spreekt en inspireert Carlijn je naar een nog leuker leven met meer rust in je hoofd.

Druk zijn als statussymbool

Druk zijn is in onze moderne maatschappij een soort statussymbool geworden. Het is cool en het is hip. Maar waarom? Waarom zien we druk zijn nou als iets positiefs?

Nou, als je druk bent, ben je vast heel belangrijk en gewild. Dit is de onbewuste aanname die we maken. Je zal wel ergens goed in zijn dat anderen je steeds nodig hebben voor al die meetings op het werk of voor al die dingen in jouw privé-agenda.

Als we er bewust over nadenken, begrijpen we zelf ook wel dat deze aanname natuurlijk lang niet altijd klopt. En ons ook in de weg staat om rust in ons hoofd te ervaren.

Rust in je hoofd als statussymbool

Het is best een bijzonder fenomeen dat we druk zijn onbewust dus zo op waarde schatten. Als we bedenken dat de cijfers van burn-outs en overspannenheid de pan uit reizen.

En persoonlijk vraag ik me ook af, of rust in je hoofd niet meer als statussymbool gezien kan worden ☺? Maar daar kan ik een hele aparte blog over schrijven. En dat ga ik nu niet doen, want ik wil je vooral vertellen wat je zelf kan doen om meer rust in je hoofd te ervaren.

Foto van een meditatie op het strand om tot rust te komen bij de ondergaande zon.
4 stenen op elkaar gestapeld in de natuur als voorbeeld van balans.

Rust in je hoofd krijgen… Hoe dan?

Het internet staat vol met lijstjes met tips voor wie meer rust in zijn hoofd wil. Mediteren, dankbaarheid of van je afschrijven… Die tips ga ik je dus niet geven, want die zijn wel te vinden. Maar deze tips (die heel fijn werken) zag je misschien nog niet eerder voorbij komen terwijl ze heel goed werken voor meer rust in je koppie.

3 tips die je niet eerder hoorde

1.De 5×5 regel Ons hoofd kan heel vollopen van keuzes die nog gemaakt moeten worden. Over sommige keuzes moet je inderdaad even nadenken, maar er zijn ook veel keuzes die je brein onnodig vervuilen. Ik gebruik graag de 5×5 regel: ‘If something won’t matter in 5 years, don’t waste more than 5 minutes worrying about it now’. Kies snel, kies voor rust in je hoofd.

2.Maak een brein-opslag-terrein: Een van mijn favo tips die ik zelf gebruik. Ik heb een lijstje op mijn telefoon waar ik al mijn alle to-do’s, hersenspinsels en ideeën op zet. Eens per week leeg ik dit lijstje: ik voer uit, zet het op mijn todo-lijst of in een bestandje met allemaal ideeën. En mijn hoofd kan het loslaten, want die weet dat het veilig ergens staat en niet wordt vergeten!

3.Tactiele bezigheden: Probeer activiteiten zoals breien, kleien of tuinieren. Deze handmatige en herhalende handelingen hebben een meditatieve werking. Ze leiden niet alleen de handen, maar ook de geest af en helpen om rust in je hoofd te creëren. Aangezien jij deze tip nu leest op de site van September18, ga ik ervan uit dat je het fijne effect hiervan waarschijnlijk al hebt ontdekt en dus goed bezig bent.

Voorbeeld deken breien met lontwol.
Houten krukje met een hoes gebreid van dikke lontwol.

Quote: “It’s all about finding the calm in the chaos” – Donna Karan

We leven in een prachtige, maar drukke maatschappij. Onderzoek eens wat voor jou werkt om de kalmte in de chaos te vinden. Ga van chaos in je hoofd naar rust in je hoofd.

Gratis werkboek persoonlijke jaarafronding

Om het nieuwe jaar volledig vast te pakken is het fijn om eerst je handen leeg te hebben en het afgelopen jaar af te sluiten. Carlijn biedt onze members een gratis werkboek aan. Deze kun je hier downloaden.

Over Carlijn

Online en offline coacht, spreekt en inspireert Carlijn je naar een nog leuker leven met meer rust in je hoofd. Dagelijks volgen zo’n 4400 mensen haar op Instagram (@carlijn_sijs) waar zij dagelijks een inkijkje geeft in haar leven en thema’s bespreekt als doen wat je echt wil, daar het lef voor vinden en heel veel praktische tips voor een leuker leven! Meer over carlijn: www.carlijnsijs.nl 

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Online en offline coacht, spreekt en inspireert Carlijn je naar een nog leuker leven met meer rust in je hoofd.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 180 reviews.
0