Ik wil graag DIY member worden! Kies je GRATIS welkomstcadeau en profiteer direct van korting op je verzending en losse boxen!

Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

3 manieren om een lontwol deken te breien

In deze blog leer ik je drie toffe manieren om een lontwol deken te breien!

Voor onze DIY lontwol patronen heb je geen brei ervaring nodig, mag wel natuurlijk! Wat een beetje anders is, dan breien normaal, is dat wij breien met onze handen. Dat doen we met een macramé knoop techniek voor een rond kleed, op tafel (of op de grond) met een rechte en averechte steek, en op onze armen voor een woondeken. 

We breien met het materiaal lontwol. Wat dat precies is, lees je in deze blog

Doe je lekker mee? Brei een heerlijke warme deken voor je voetjes, in de badkamer, voor de hond of de baby.

En heb je hulp nodig, mail ons via info@september18.nl, we helpen je graag! 

Hartelijke groet, Sarina en Sarah

ps. Ons motto is; als Saar het kan, kan jij het ook. Ter beeldvorming; we hebben een achtergrond in Marketing en Hotelschool ;-). 

Hoe kun je een deken breien met blokjespatroon?

#1 Breien met een rechte en averechte steek

Met lontwol kun je breien! Op je armen, op tafel of op XXl brei pennen of bezemstelen of PVC buizen – die zijn ook lekker dik.

Wij breien het liefste op onze armen. En met onze DIY pakketten en tutorials hebben we al honderden mensen een mooie deken laten maken.

Maar je kunt ook gewoon lekker op tafel breien of op de grond, met deze DIY voor een woondeken met een rechte en averechte steek. Lekker warm voor januari, kachel een standje lager, en het is een makkelijk project met net even een andere twist dan we eerder hebben gedaan.

 Je breidt een deken op tafel (dus niet op je armen) met gesplitste wol met een rechte en averechte steek. Zo krijg je een heel tof blokjes patroon. In deze video zie je precies hoe dit moet, en we hebben ook een handig patroon op papier voor je gemaakt. 

#2 Macrame knooptechniek

Macramé is een knoop techniek welke vaak wordt gedaan met katoen garen zoals dik Bobbiny knoop koord.

Maar wist je dat je ook super mooi kunt knopen met lontwol? Deze dikke draad is ongesponnen en ongetwijnd. Het fluffy materiaal geeft een super stoere uitstraling. Knoop een rond kleed van lontwol met onze DIY box. Ik vind zelf dit kleed echt fantastisch leuk staan in de kinderkamer. Geen koude voetjes meer of een koud buikje als ze op de grond spelen. En wil je het kleed in je eigen slaapkamer? Dat kan natuurlijk ook. Je hebt geen koude voetjes meer met dit ronde kleed naast je bed. Of zet het bij de make-up spiegel of kast als je jezelf aankleed voor een aangenaam gevoel.

Bestel het DIY pakket hier, en je hebt alles wat je nodig hebt direct in huis voor dit toffe kleed. 

Rond kleed van lontwol met de macrame techniek.
Samen creatief bezig zijn, brei een deken!

#3 brei een deken op je armen

Als je dit nog niet gedaan hebt, “moet” je dit echt een keer doen. Het is zo leuk en relaxed om te doen. 

Met ons pakket heb je drie kilo lontwol om te breien en maak je een deken van ongeveer 120 x 150 cm. Het armbreien is een ware hype sinds 2017 en ik kan met recht zeggen dat wij er mee begonnen zijn :-)> Dat wil zeggen; september18 en zijdewinkel. Het creatieve bedrijf wat ik – Sarah – runde van 2013 – 2023. In 2023 heb ik dit verkocht om mezelf volledig te kunnen focussen op September18.

Anyway, terug naar het breien. Het is zo onwijs relaxed en ontspannend om te doen. Bestel nu jouw DIY lontwol deken pakketEn twijfel je… in deze video hieronder laat ik je zien hoe makkelijk en leuk het is!

Brei, of knoop een deken van lontwol!

We hebben super toffe complete DIY boxen voor je klaar staan of je kunt aan de slag met jouw lontwol en ons patroon als je nog lontwol heb liggen. 
Op zoek naar meer inspiratie met lontwol? Je kunt er ook mee vilten, in deze blog leer je meer over nat vilten. 

 

X Sarah

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

EK Wollies!

Hup Holland Hup Wie heeft dit bedacht??!!! Met twee jongens in huis ontkom je niet aan de Oranje merchandise. Maar wie heeft bedacht dat die

Lees verder »

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Hoe kun je een deken breien met blokjespatroon?
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 179 reviews.
0