Ik wil graag DIY member worden! Kies je GRATIS welkomstcadeau en profiteer direct van korting op je verzending en losse boxen!

Klik hier voor 10% korting

3 verschillende manieren om te breien met lontwol

Breien met lontwol

Breien met lontwol is super leuk! Zo kun je bijvoorbeeld een heerlijke deken breien, voor op je bank of lekker buiten in de tuin met het voorjaarszonnetje. In deze blog neem ik je mee hoe je dit op drie verschillende manieren kan doen. 

Ik ben benieuwd wat jij het meest makkelijke vindt. Mijn favoriet is met mijn armen. Maar ik kan me voorstellen dat je dit ook zwaar vind. Of dat je zegt; euuuh, dat is geen breien hoor, breien doe je op pennen! Welke manier je ook kiest om te breien met lontwol, je krijgt altijd een mooie deken, kussen of box kleed. 

Veel plezier!

Lontwol deken breien in ivory met onze workshop.

#1 Op je armen

Armbreien, 10 jaar geleden had nog niemand hiervan gehoord. Met je armen brei je met dikke wol een deken. Je gebruikt dus eigenlijk jouw armen als breipennen, super grappig toch?

Je begint met het afmeten van een aantal armlengtes. Je maakt een lus, en dat is jouw start. Dan begin je met de steken opzetten. Dat is vaak nog het meest ingewikkeld, maar als je dat eenmaal achter de rug hebt, dan begint het relaxte breien. Je zet steeds je steken over van je linker arm naar je rechter arm, en je herhaalt dit, tot de wol op is. Dan hecht je het af, ook met je armen, en heb je een prachtige deken.

Het voordeel van deze manier van breien is dat echt iedereen dit kan, je hebt geen ingewikkelde techniek of ervaring nodig met breien. Het nadeel is, is dat het wel wat zwaarder is voor je armen en schouders. En als de bel gaat, of je wilt even naar de wc, dan is dit lastig. 

Bestel hier jouw brei pakket met video voor het breien op je armen. 

#2 Op tafel

Heb je geen zin om ingewikkeld te breien met breipennen, maar vind je het breien op je armen te zwaar of niet prettig? Dan is breien op tafel super makkelijk. Of als je geen grote tafel hebt, op de bank of op de grond. 

Bij het breien op tafel maak je steeds lussen en daarin trek je de streng wol als het ware doorheen en dan maak je een nieuwe lus. Easy easy! Het voordeel is dat je niet snel een steek mist of een foutje maakt. Want je ziet echt precies wat je doet. Je kunt het werk ook even laten liggen. 

Het breien op tafel of op de grond heeft ook als voordeel dat je heel goed ook recht en averecht kunt breien, en daarmee een blokjes patroon kunt maken. Met de box “Blokjespatroon” breien kun je hiermee aan de slag. In 1.5 uur maak je een super leuke Chunky deken op tafel, met een rechte en averechte steek.

Je kunt natuurlijk ook recht toe recht aan breien ;-).

Voorbeeld breien op tafel met de lichtgrijze lontwol.
Mintgroene lontwol gebreid met pennen op een tafel met een bol wol, cactus, groene theepot en kop.

#3 op breipennen

Je kunt natuurlijk ook met lontwol breien op de traditionele manier, namelijk op dikke breipennen. Wij gebruiken houten pennen, maat 20 mm. Vind je de wol te dik om te breien, dan kun je deze eenvoudig splitsen. In deze video splitsen van lontwol zie hoe je dit kunt doen.

Door de wol te splitsen heb je een fijnere streng, en dat is bijvoorbeeld heel leuk voor een babydekentje. 

Het breien van lontwol met pennen is misschien iets ingewikkelder, maar wel ook heel erg leuk om te doen. Overigens vinden de dames die het gewend zijn om te breien, dit helemaal niet ingewikkeld ;-). 

Je kunt op pennen een leuke deken breien of een stoer kussen. 

Met ons complete pakket Kussen breien met lontwol ontvang je een bol van 1.5 kilo in jouw favoriete kleur, een paar breipennen en een binnen kussen.

 

Lekker aan de slag met breien met lontwol!

Bij September18 ontvangen members iedere maand een complete DIY box met alle materialen erin, een patroon en video tutorial. De creatieve boxen van September18 zijn een echte aanrader als je graag knutselt en creatief bent en nieuwe dingen wilt leren en ontdekken. Even me-time en ontspannen terwijl je iets moois creëert. Een betere manier van ontspannen is er bijna niet! 

Deze video van het kussen breien met lontwol die exclusief voor members was, hebben we nu openbaar gezet, zodat iedereen ‘m kan zien en lekker inspiratie kan opdoen om aan de slag te gaan!

Naast het membership delen we ook heel veel gratis DIY’s en knutsel inspiratie, bijvoorbeeld op het YouTube kanaal van September18.

X Sarah

 

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Mintgroene lontwol gebreid met pennen op een tafel met een bol wol, cactus, groene theepot en kop.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 180 reviews.
0