Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

De herfst is het moment om lekker binnen te gaan knutselen. Er is zo veel leuks te maken en de natuur biedt knutselmaterialen in overvloed. We delen hier onze 5 favoriete knutselprojecten met je.

1.Droog Vilten! Vilt een pompoen

Vilten is super easy. Met een speciale viltnaald, restjes lontwol en een spons kun je heel gemakkelijk een figuurtje droogvilten. Je prikt met de naald de wol aan elkaar. Het sponsje gebruik je hierbij als bescherming zodat de naald niet breekt. In deze video laten we je zien hoe je in een kwartiertje een pompoen maakt. Super leuk voor op je herfsttafel.

2. Prikvilt een spookje

Naast een pompoen kun je ook figuurtjes zoals een spookje vilten. Leuk voor Halloween! In het diypakket Schaapje prikvilten zitten de kleuren die je nodig hebt! Daarmee kun je een heel leger aan spookjes maken. Of kies het herfstpakketje. Dan kun je ook andere leuke figuren maken zoals een vosje of herfstblad.

3. Magnetische Halloweenfiguren

Met dit toffe foampapier maak je heel gemakkelijk deze leuke figuren voor Halloween. Het pakket bevat sjablonen en wiebeloogjes om een spook, griezelige pompoen of Frankenstein te maken. En er zit een magneetstrip bij zodat je hier magneten van kunt maken! Heb je niets van staal in huis om de magneten op te plakken? Maak er dan een toffe slinger van met een draadje en kraaltjes zoals Sosanne85 heeft gedaan.

Foto: Sosanne85

4. Pompom pompoen

Pompommetjes zijn super leuk om te maken. Je hebt twee kartonnen ringetjes nodig waar het midden uit is en een hapje uit de ring en wol in een leuke kleur. Wikkel de wol om de ringen heen tot deze helemaal vol is en knip dan de uiteindes open. Plak er wiebel oogjes op en klaar is je pompoen of spook. Met karton kun je ook nog vleugeltjes knippen en een vleermuis maken!

5. Mummie waxinelichthouders.

Heb je een lege jampot? Wikkel er verbandgaas omheen en plak hier wiebel oogjes op. Tadaa! Je eigen mummie waxinelichthouder.

Foto: @sosanne85

Wil je iedere vakantie een toffe knutselbox ontvangen? Abonneer je op September8, onze kidsbox! Dan ontvang je vlak voor de vakantie een leuke knutsel in vakantiethema. Deze herfstvakantie maken we magnetische Halloweenfiguren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0