Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

5 leuke knutsel ideeën voor de voorjaarsvakantie

Creatief met kinderen

Yay! De voorjaarsvakantie staat voor de deur. Op 10 februari heeft regio zuid al vakantie en op 17 februari ook regio midden en noord. Het is een korte vakantie van slechts een weekje. Heel fijn om even bij te komen. Het wordt ook weer langer licht dus de kinderen kunnen ook lekker buiten spelen. Maar wat doe je op een regenachtige dag of wanneer je kinderen zich ‘vervelen’? Dan ga je met die ‘monsters’ aan de slag met een toffe knutsel natuurlijk. Speciaal voor de kleine knutselaars hebben we September8. Iedere vakantie lanceren we een toffe knutselbox en tussendoor bedenken we ook toffe projecten waar je mee aan de slag kunt. Hieronder vind je vijf ideeën waar je mee aan de slag kunt. Ook wanneer je zelf niet zo’n creatieve ouder bent.

Harvey en Aaron hebben de monsters geknutseld met foam Clay en Silk Clay.

Grappige monsters maken.

Deze grappige monsters maak je van foam klei en silk klei. Op dit moment zijn dit hele populaire knutselprojecten om te maken. Met de stap voor stap uitleg kun je deze grappige en toch ook wel schattige monsters maken.

In deze video gaan Harvey (5 jaar) en Aaron (7 jaar) aan de slag met het oranje monster. Ze maakten al eerder de blauwe en de zwarte in deze video.

Wel goed opletten, want voor je het weet ben je iets kwijt ;-). Oh en die handjes en voetjes met de nageltjes, die blijven lastig. Gelukkig kan mama even helpen.

Monster knutselbox

 

Zelf een deken breien

In deze video zie je Juf Ratna / mama Ratna 😉 van September18.nl met haar dochter Jill (7) een fijne deken breien met 1 kilo lontwol.

En ja, dat kunnen kinderen heel goed! De deken brei je op je armen. Bij deze box zit ook een duidelijke uitleg op papier en een video. Je kunt kiezen uit verschillende kleurtjes zoals roze, blauw, mintgroen of ivory. Als je klaar bent kunt je heerlijk onder je dekentje kruipen op de bank. 

Kinderdeken breien van 1 kilo

Ratna breit een kinderdeken met haar dochter Jill van lontwol in het roze en ivoor.
Aaron en Harvey knutselen aan de keuken tafel en verven zelf kaarsen met de DIY knutsel box.

Kaarsen versieren

Aaron (7) is dol op kaarsen, smeltend kaarsvet en kleur. Dus toen hij hoorde dat ik kaarsen had geverfd met gesmolten kaarsvet, wilde hij niets liever dan dit ook doen. Ik twijfelde een beetje, want heet kaarsvet, en ze zijn 7 en 5. Maar ik dacht, laat ik het gewoon proberen. Ze helpen ook vaak met koken, weten dat een pan heet kan worden, en ze vinden het knutselen met de September18 en Kids boxen echt heel leuk.

Het was een groot succes! Ik heb eerst 1 kaars geverfd met Aaron en uitgelegd hoe het moet. En zo schattig, hij legt het heel goed uit aan Harvey (5 jaar). Zelfs de Au Bain Marie (Oh Bern Marie) weet hij nog. Bekijk de video hier.

Kaarsen diy box

Wollies maken!

In deze video maken we Wollies. Zijn ze niet super schattig! Met lontwol in twee kleuren en een sjabloon draaien we zo een Wollie in elkaar. Wollies zijn heel leuk om op te hangen in je slaapkamer of om mee te knuffelen. Je kunt je wollies ook versieren met oogjes, een snaveltje of mondje en oren.

In het pakket zit wol in twee kleuren, draad en wiebeloogjes. De sjablonen knip je zelf uit karton van 20 cm diameter en 7 cm uitsnede.

Wollies knutsel pakket

DIY wollie pompoen in verschillende kleuren met wiebel oogjes.
Het maken van sneeuwpoppen met foam klei is een leuke kids DIY om te knutselen.

Sneeuwpoppen maken

Zijn de monsters nog iets te moeilijk? Dan kun je ook deze leuke sneeuwpopjes maken. We vergeten vaak dat februari nog midden in de winter is. Dus sneeuwpoppen kunnen nog makkelijk. Er zit ook een smeltend exemplaar bij. Super grappig, want het voorjaar komt er aan. I deze video gaan Aaron (7) en Harvey (5) ermee aan de slag. 

Sneeuwpop knutselbox

Meedoen met deze box?

Onze mini-members ontvangen iedere vakantie een toffe knutselbox voor thuis. Hierin zit een niet al te moeilijke diy waarmee de oudere kinderen zelfstandig aan de slag kunnen. De jonge kinderen hebben nog een beetje hulp nodig. Dit maakt het een super leuk project voor de schoolvakanties. Maak de box samen met mama, papa, oma of opa. Of misschien wil je creatieve oppas wel met je aan de slag.

Nieuwe mini-members ontvangen ook een leuke welkomstbox naar keuze. Je kunt je hier aanmelden.

Maar wil je de box een keer proberen? Dan kun je deze natuurlijk ook los bestellen.

X Sarah

Hier vind je alle losse kinder knutselboxen van September8.

Hier kun je member worden van September8 zodat je geen box mist.

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

Week overzicht #15

Weekvlog Hi!  In deze weekvlog zijn we vooral druk met de voorbereidingen voor de meibox. Deze maken we op 18 april bekend. Wat we gaan

Lees verder »

Week overzicht #14

Weekvlog Hoooooi! Sarina is deze Paasdagen lekker kaarsen aan het dippen en aan het gourmetten. En Sarah verhuisd – met heel veel hulp! – alle

Lees verder »

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Harvey en Aaron hebben de monsters geknutseld met foam Clay en Silk Clay.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 172 reviews.
0