Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

De herfst is natuurlijk een heerlijk seizoen voor lontwol projecten. In deze blog delen we 5 keer een lontwol DIY voor deze herfst. Heerlijk voor het najaar. Met onze patronen en inspiratie kun je lekker aan de slag. Welke is jouw favoriet? We zien het graag terug en tag ons vooral via @September18.nl op Instagram.

1. DIY met lontwol Herfstkrans

We maakten eerder al een Paaskrans met September18.

Maar wat dacht je van een leuke herfstkrans. Het is super makkelijk! Wat je nodig hebt is een ring als basis. Bijvoorbeeld een piepschuim ring of een papieren krans van de Action. Daaromheen wikkel je met een knoop techniek ca. 250 gram lontwol. Kies voor een herfstig kleurtje zoals bruin of groen. Je kunt ook gaan voor een mooie oranje of kies voor de autumn kleur. Na het wikkelen van de lontwol heb je een fantastische basis voor de herfst versiering. Kies voor kleine paddestoeltjes of eikeltjes. Steek er gedroogde herfstbladeren of herfst bloemen in.

Ter inspiratie zie je hier de paaskrans. Maak je eigen herfst variatie dit najaar!

2. DIY met lontwol, maak een heerlijk woondeken

Je kunt met lontwol een fantastische deken breien. Deze deken houd je heerlijk warm op de bank in de herfst. Of leg de deken over je voeteneind op bed om heerlijke warme voetjes te hebben dit najaar. De deken maak je eenvoudig op je armen. Je hebt geen ervaring nodig met breien.

Je kunt kiezen voor een pakket met 1 kilo, 3 kilo of 5 kilo. Afhankelijk van hoeveel wol je hebt en hoe breed je de deken wilt zet je het aantal steken op. Wat natuurlijk handig is, is dat er bij onze wol pakketten altijd een patroon zit met tips en een video tutorial.

3. Vest met lontwol

We beloven dat je het niet meer koud hebt met dit vest van lontwol!

Met 1.5 kilo lontwol maak je dit heerlijke vest in een handomdraai. En het leuke is, je kunt tal van variaties maken. Kort of lang. Met 1 kleur of 2 kleuren. Je kunt de wol van te voren splitsen, of dik en fluffy houden.

En je kunt ook twinnen met je baby of peuter, door een mini vest te maken. Hoe je dit doet, zie je op ons YouTube kanaal. Dit is toch te cute?!

4. Sjaal van lontwol

Misschien vind je een vest te warm of te zwaar 🙂 Dan kun je ook een fijne sjaal maken van lontwol. Je hebt alleen 250 gram lontwol nodig en je handen. Op onze website vind je bij patronen allerlei handige patronen om jouw DIY mee te maken. We hebben het patroon van de sjaal als gratis download beschikbaar gemaakt voor je. In een handomdraai heb je deze lontwol sjaal zelf gemaakt. En is jouw nek / hals heerlijk warm. Echt een aanrader voor de koukleumen onder ons.

5. Rond kleed van lontwol

Nooit meer koude voetjes als je uit bed stapt met deze DIY van lontwol. Maak een heerlijk fijn rond kleed met de macrame techniek en 1.5 kilo lontwol. Je kunt de uiteindes als franjes laten of weg werken. Tip: heb je meerdere losse stukken lontwol, dan maak je eenvoudig een kleed met meerdere kleurtjes. Lontwol kun je eenvoudig aan elkaar knopen met een platte knoop, en dit werk je zo weg in je macrame breiwerk. Daar zie je niks meer van!

Je vind dit patroon in onze 60 x DIY map. Hiermee kom je sowieso het najaar wel door met leuke DIY projecten!

 

Lees onze laatste DIY inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0