Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

5 tips wanneer je niet zo lekker in je vel zit…

Last van een winter depressie?

Vanmorgen kwam Sarina op kantoor en die was een beetje somber. Sarina heeft last van een “winter depressie”. Regen, wind, ze vindt er niets aan. Sarah daarentegen vind dat helemaal niet erg. De wind waait je hoofd lekker leeg en met de regen hebben de planten en bomen water, en de eenden genoeg water om te zwemmen.

Maar het is natuurlijk niet fijn als je niet lekker in je vel zit. En daarom hebben we deze blog geschreven met wat simpele en handige tips als je even niet zo blij bent.

Oh en nog even vooraf, zoek professionele hulp als het echt niet gaat. Ga naar de huisarts, vraag of je bloed kan worden getest. En ijzertekort kan ook vermoeidheid en depressieve klachten geven. Sarah heeft momenteel een snelwerkende schildklier bijvoorbeeld – nasleep zwangerschap – en dan voel je jezelf ook niet heel happy. 

Een gesprek met een praktijkondersteuner, coach of psycholoog kan ook heel fijn zijn en helpen. 

DIY pakket met 5 kilo lontwol voor een XXL bedsprei.

Tip 1 - maak je bed op

Een simpele maar effectieve tip van Sarina; maak je bed op. Zorg ervoor dat je jouw bed even open slaat of opmaakt als je uit je bent bent gestapt (of gesleept).

Het is een militaire oefening, maak altijd je bed op. Het zorgt voor een lekkere start, je kunt gelijk iets afvinken, en als je ‘s avonds naar bed gaat dan stap je niet in een verfrommeld verslapen bed.

En wat ook heerlijk is, gordijnen open en het raam open. Zonlicht, frisse lucht, en zelfs als het regent. Ventileren is altijd goed! 

 

Tip 2 - ga de natuur in

Wat echt helpt, is de natuur in gaan. Ga lekker fietsen, wandelen of joggen. Maak je hoofd leeg met een frisse wandeling in de winter of een zonnige in de zomer. 

Of het nu regent of waait, ga naar buiten. Je maakt vitamine D aan, en je hoofd wordt leeg. 

Oh en als de zon niet schijnt, neem dan Vitamine D druppels. Dat kan ook al helpen om je meer happy te voelen. 

Wat ook heel fijn is, is naar het strand gaan. Door het kijken naar de golven komt je hoofd tot rust. Je hersenen snappen namelijk wat er gaat gebeuren; golf voor golf. De voorspelbaarheid maakt dat je kunt ontspannen.

Sarina wandelt met haar zoontje Bowie in de natuur.
Door een luisterboek te luisteren als je in de natuur bent heb je minder tijd om te piekeren.

Tip 3 - leid je hersenen af zodat je minder kunt piekeren

Blijf je piekeren ook al loop je op het strand of in het bos? Dan kan het heel effectief zijn om een luisterboek te luisteren of een podcast. Zo kun je jouw hersenen als het ware afleiden en heb je minder ruimte om te piekeren.

Sarina werkt nog 3 dagen bij een uitgeverij, de De Verhalenfabriek. Zij geven feel good verhalen uit via luisterboeken. Je kunt deze downloaden in bijvoorbeeld Spotify.

Wat ook helpt is om iets te maken met je handen, bijvoorbeeld een DIY of knutselpakket.

“Met je handen iets maken met deze boxen van september18.nl zorgt voor meer balans. Je doet beroep op je verbeelding. In je werkgeheugen is dan minder ruimte om te piekeren bijvoorbeeld. Hierdoor kun je meer ontspannen.”

Bea Jansen |  Psycholoog | Psychologen praktijk De Werf

Tip 4 - Even geen telefoon

Ja ja we zijn allemaal praktisch verslaafd aan die mobiele telefoon. Maar het kan zo heerlijk zijn om ‘m echt even weg te doen. Ook als je in de natuur bent, in het bos of op het strand. Je hoeft geen foto te maken, je kunt ook gewoon genieten van het moment en de herinnering opslaan in je eigen hoofd. 

Sarah: “als ik thuis komt eind van de dag, dan laat ik mijn telefoon in mijn tas en die zet ik in de gang. Dan heb ik echt even tijd voor de spits met de kids, het eten maken, de zooi weer opruimen, helpen met douchen, pyjama’s aan, tanden poetsen, voorlezen, de dag nog even doornemen of een spelletje. Als mijn telefoon gaat of het nu een app is, een mail of berichtje op Instagram, ik moet antwoorden van mezelf. Ik word er onrustig van anders. En als ik het niet zie, dan hoef ik er ook niets mee. Als iedereen op bed ligt, dan pak ik mijn telefoon weer. 

Oh en als je breit, haakt of schildert, dan heb je ook je handen vol, dan kun je ook niet op je telefoon zit.  Heerlijk!

Goede voornemenens; sarah met een vest van lontwol in de spiegel zwanger van Indy.
Onze ambassadeurs van september18 in een foto college.

Tip 5 - kom bij onze facebook community van september18

Voel je jezelf wel eens alleen? Heb je behoefte aan een groepsgevoel en wil je graag delen? Dan kun je jezelf gratis aanmelden in onze Facebook Communtity van September18.

Kom er gezellig bij en maak kennis met een groep creatieve DIY-ers die hun resultaten, vragen maar ook mislukkingen delen ;-). Of gewoon een baal dag, of een leuk idee..

Een community kan ervoor zorgen dat je jezelf minder eenzaam voelt en dat je bij een groep hoort. Deze groep is echt heel gezellig, zonder oordelen of negativiteit. Het is een laagdrempelige en makkelijke manier om jezelf ergens bij aan te sluiten. 

Kom je bij de gezelligste DIY club van NL en België.

 

Mis geen gezellige video!

Wekelijks delen we creatieve tips, maken we video’s “als saar het kan…”en delen we ons leven achter de schermen met ons werk en privé in onze wekelijkse vlog.

Meld je aan als abonnee (gratis) en kijk gezellig met ons mee!

 

X Sarah en Sarina

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

Week overzicht #15

Weekvlog Hi!  In deze weekvlog zijn we vooral druk met de voorbereidingen voor de meibox. Deze maken we op 18 april bekend. Wat we gaan

Lees verder »

Week overzicht #14

Weekvlog Hoooooi! Sarina is deze Paasdagen lekker kaarsen aan het dippen en aan het gourmetten. En Sarah verhuisd – met heel veel hulp! – alle

Lees verder »

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Roze deken van 5 kilo over een bed in een kinderkamer.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 172 reviews.
0