Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

5x diy met de luchtplantjes uit de oktoberbox

Inspiratie oktoberbox

In oktober gaan we aan de slag met de luchtplantjesbox bedacht door Regina van Tijd voor een workshop. Deze keer kwam MikesCreatieveWereld langs om samen met ons leuke hangers te bedenken. We hebben 5 leuke alternatieven voor jullie bedacht!

Luchtplantjes hanger koperdraad.

Hanger met koperdraad

We hebben koperdraad gebruikt van 0.6 mm en deze gewikkeld om een potje. Wij gebruikten hier een plantenpotje voor. Maar je kunt ook een kopje of beker gebruiken. Zolang je maar twee verschillende maten hebt. Wikkel het koperdraad 6x om het potje en maak van het uiteinde een mooie hanger die je vervolgens kunt ophangen aan een touwtje. 

Hanger met houten ringen

Met jutegaren, twee houten ringen en een kraal knoop je deze luchtplantjeshanger. Knip twee gelijke stukken van het garen. Knoop beide stukken aan twee kanten vast aan de grootste ring. Maak bovenin het garen een knoop zodat de draden gelijk zijn. Knoop nu het garen om de kleine ring. Je kunt deze op vier plaatsen vastknopen om op drie zoals wij hebben gedaan aangezien de ring kleiner is. Pak nu een haaknaald en de houten kraal en haal het garen een voor een door de kraal. Leg een knoopje onderin en klaar is je hanger.

Luchtplantjes houder macrame jute garen en houten ringen
Schelp met koperdraad en flamingo.

Schelp met koperdraad

Het koperdraad van 0.6 mm kun je ook gebruiken om schelpen te versieren. Draai het koperdraad om de schelp en volg hierbij de natuurlijke lijnen. 

Je kunt de schelp ook gebruiken in combinatie met het ijzerdraad uit de oktoberbox. Wikkel een klein deel van het ijzerdraad om de schelp en gebruik de rest om een sierlijk statief mee te maken of prik deze in een kurk. Je kunt hier ook een steen voor gebruiken of een stuk hout. Dan wikkel je het ijzerdraad daaromheen zoals we ook bij de flamingo hebben gedaan. 

Vaas met schelpen

Zoek de mooiste schelpen uit tijdens een strandwandeling of koop ze online. 😉 En vul je daar je vaas mee. Steek de luchtplantjes ertussen en klaar. 

Vaas met schelpen en luchtplantjes.
Kwal in vaas met luchtplantje en schelpjes.

Vaas met kwal

Dit is een variant uit de oktoberbox. Zoek een vaas, een schelp en een stok. De gekleurde steentjes uit de oktoberbox strooi je in de vaas. Je kunt dit laagje voor laagje doen of door elkaar husselen voor een leuk effect. Plaats hier een luchtplantje en de schelp versierd met koperdraad. Hang het kwalvormige luchtplantje aan de tak en plaats deze boven de vaas.

Meedoen met deze box?

Onze members doen automatisch mee met de oktoberbox en ontvangen deze vanaf 5 oktober in huis. Wil je een keertje overslaan, dan kun je eenvoudig pauzeren. 

Wil je ook member worden en mee doen met deze box? Meld je dan aan voor 1 oktober via deze link.Je mag dan ook direct een toffe welkomstbox uitkiezen. 

Een membership is ook een super leuk cadeau. We hebben een speciaal membership dat je cadeau kunt geven. 

Twijfel je nog over een membership? De box is ook los te bestellen zolang de voorraad strekt.

Deze box is in samenwerking met Tijd voor een workshop. Neem ook zeker even een kijkje op haar site


X Sarah

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

Week overzicht #15

Weekvlog Hi!  In deze weekvlog zijn we vooral druk met de voorbereidingen voor de meibox. Deze maken we op 18 april bekend. Wat we gaan

Lees verder »

Week overzicht #14

Weekvlog Hoooooi! Sarina is deze Paasdagen lekker kaarsen aan het dippen en aan het gourmetten. En Sarah verhuisd – met heel veel hulp! – alle

Lees verder »

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Schelp met koperdraad en flamingo.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 172 reviews.
0