Ik wil graag DIY member worden! Kies je GRATIS welkomstcadeau en profiteer direct van korting op je verzending en losse boxen!

Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

5x diy met de houten ringen uit de oktoberbox

5x diy met de houten ring

In de oktoberbox vind je twee houten ringen. Regina van Tijdvooreenworkshop heeft hier een hele mooie luchtplantjeshanger voor bedacht. Maar je kunt nog veel meer met de ring.

Haken met het macrame bobbiny katoen garen om een houten ring als variatie op de DIY luchtplantjes.

Haakpatroon houten ringen

Heb je nog bobbinygaren over uit de julibox? Dan kun je dit gebruiken om mee te haken. Pak een grote haaknaald (nr 5) en haak vasten rondom de grote ring. Let op, deze ring is platter dan de ring uit de foto. Laat de eindjes los hangen. 

Pak een tweede stuk draad en knoop deze om de ring. Rijg hier met behulp van een kleinere haaknaald de houten kralen door. Leg bovenin een knoopje. Houd de losse eindjes nog even los totdat je een mooi plekje voor je hanger hebt gevonden. 

Aan de onderkant van de ring komt de kurk of het stukje hout met het luchtplantje. Wikkel de losse draden om de kurk. Eventueel kun je deze vastlijmen. Maak een klosje van de overige draden en leg hier een knoopje in zodat ze bij elkaar blijven. Knip nu de onderkantjes door zodat het losse draden worden. 

Houtbranden op de houten ring

De houten ring is geschikt voor houtbranden. Omdat het vrij blank hout is brand het hout snel. Met de houtbrander uit de augustusbox kun je heel eenvoudig een leuk patroontje branden. 

– Gebruik de opzetstukjes met patronen om gemakkelijk leuke patroontjes en figuurtjes aan te brengen. 

– Gebruik het smalste opzetstuk om lichtjes te branden, bijvoorbeeld om bloemen en blaadjes te maken. Hier kun je ook mee schrijven. 

– Gebruik de schuine stukken voor het zetten van streepjes. 

Tip: Druk niet te hard met de pen. Het is beter om even licht het ontwerp aan te brengen en vervolgens iets harder te drukken om het er mooi in te krijgen. Zo kun je foutjes nog wegwerken. 

Creatieve box luchtplantjes met korting. Inhoud van de box met luchtplantjes, zand in kleur, houten kralen en houten ringen.
De luchtplantjes decoratief opgehangen met gehaakt garen door Ge_woonjans.

Wikkel draad om de ring

Heb je een voorraad aan gekleurd garen, dan is het heel erg leuk om dit te verwerken in je ring zoals Ge_Woonjans heeft gedaan. Wikkel het gekleurde garen om de ring. Het uiteinde kun je vastzetten met een drupje lijm. In de webshop van Ge_Woonjans vind je allemaal toffe kleuren garen die zij met de hand heeft geverfd.

Verf de ring - dotpainten

Met een restje houtverf schilder je in een handomdraai de ring in een kleur die bij je interieur past. Ook kun je kiezen voor een leuk dotpaint patroon. Met dotpainten zet je random stipjes, waardoor er vanzelf een leuk patroon ontstaat. 

Verschillende kleuren verfstalen om de houten ring te verven als idee suggestie.
Drie luchtplantjes op schelp.

Maak een mobiel van de houten ring

De houten ring hebben we nu staand gebruikt, maar deze kun je natuurlijk ook liggend gebruiken. Laat de twee ringen onder elkaar vallen terwijl je ze horizontaal houdt zodat ze een mobiel vormen. Je kunt hiervoor het visgaren gebruiken uit de oktoberbox als je een zwevend effect wil creëeren. Of gebruik dun garen. Je kunt vervolgens je mobiel ook versieren met schelpjes waar je de luchtplantjes uit laat komen. 

Meedoen met deze box?

Onze members doen automatisch mee met de oktoberbox en ontvangen deze vanaf 5 oktober in huis. Wil je een keertje overslaan, dan kun je eenvoudig pauzeren. 

Wil je ook member worden en mee doen met deze box? Meld je dan aan voor 1 oktober via deze link.Je mag dan ook direct een toffe welkomstbox uitkiezen. 

Een membership is ook een super leuk cadeau. We hebben een speciaal membership dat je cadeau kunt geven. 

Twijfel je nog over een membership? De box is ook los te bestellen zolang de voorraad strekt.

Deze box is in samenwerking met Tijd voor een workshop. Neem ook zeker even een kijkje op haar site


X Sarah

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

EK Wollies!

Hup Holland Hup Wie heeft dit bedacht??!!! Met twee jongens in huis ontkom je niet aan de Oranje merchandise. Maar wie heeft bedacht dat die

Lees verder »

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

De luchtplantjes decoratief opgehangen met gehaakt garen door Ge_woonjans.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 179 reviews.
0