Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

Aquarellen voor beginners – tips & tricks

Met deze tips maak jij ook een mooie aquarel!

De box van de maand maart is in samenwerking met Atelieur Leut. Zij leren onze members deze maand hoe je een botanische aquarel maakt. Ondertussen zijn we zelf ook aan de slag gegaan en aangezien wij de ultieme beginners op dit gebied zijn hebben wij onze tips voor je verzameld. 

In deze video unboxen we de maartbox en laten we je zien wat je allemaal krijgt! Verderop in deze blog laten we je verschillende slimme handigheidjes zien om een mooie aquarel te maken. 

Gebruik water

Dit klinkt als een open deur, want het is aquarelverf dus natuurlijk gebruik je water. Maar wij waren in het begin toch te zuinig met water en raakte een beetje in paniek. Toen we nog een keer de video van Atelier Leut bekeken hadden we hem door. MEER WATER! 

Je kunt een van de aquarelpapieren omdopen tot testblad om te testen hoeveel water je nodig hebt om mooie streken, lijnen en bladeren te maken.

Maak een passé partout met tape

Rembrandt van Rijn begon al zijn schilderijen met een achtergrond. Maak dus eerst een lichte achtergrond voor je kunstwerk. Je kunt een super toffe passé partout maken door de randen af te plakken met schilderstape. Wacht even tot je achtergrond droog is voordat je verder gaat. 

Stempel blaadjes

Normaal is onze nummer 1 tip, kwasten klaar, stippen maar! Bij aquarel geven we je een andere tip. Leg je kwast plat op het papier en stempel vervolgens met de kwast. Hiermee creeer je blaadjes. Stempel dik of dun voor grote en kleine blaadjes. 

Maak een krans met behulp van een glas

Je kunt een krans tekenen met een passer. Maar kun je dat verrekte ding niet vinden. Pak dan een glas. Beschilder de randen met water en verf en stempel een cirkel op het blad. Tadaa! Is je cirkel niet helemaal dicht? Stempel nog een keer en draai het glas even rond. Het leuke van deze techniek is dat de cirkel nog mooier wordt als je een paar keer stempelt. Imperfectie is perfectie!

gebruik een fineliner voor details

Ben je nog niet zo bedreven in het maken van een strakke lijn met je aquarelkwast, speel dan een beetje vals. En pak er een fineliner bij. Hiermee kun je hele toffe details aanbrengen op je kunstwerk. 

Spetteren!

Van die toffe aquarelspetters maak je door… flink wat water op je kwast te doen en te spetteren. Dit geeft een super vrolijk effect aan je aquarel. 

Verder geven we je graag mee dat je natuurlijk even moet oefenen. Maar met deze tips wordt het nog makkelijker om een mooie aquarel te maken. In de maartbox vind je ook de stap voor stap uitleg van Atelier Leut incl. duidelijke instructie video. Wij konden de tweede keer al een veel mooiere aquarel maken. Het is echt heel leuk en ontspannend om te doen. 

Voor members: 

Onze members doen automatisch mee met de maartbox en ontvangen deze vanaf 1 maart in huis. Wil je een keertje overslaan, dan kun je eenvoudig pauzeren via je account in de September18 academy. Doe dit voor 1 maart.

Extra box bestellen: 

Members hebben ook 10,- korting op losse boxen. Wil je als member een extra box bestellen om cadeau te doen? Dan kun je dus je memberkorting gebruiken. Deze staat automatisch geactiveerd als je ingelogd bent. 

Member worden:

Wil je ook member worden en mee doen met deze box? Meld je dan aan voor 1 maart via deze link. Je mag dan ook direct een toffe welkomstbox uitkiezen. Tip! De zeepbox van Daffies is ook super leuk om te maken. 

Membership cadeau geven:

Een membership is een super leuk cadeau om te geven. We hebben een speciaal membership dat je cadeau kunt geven. Je ontvangt dan de deken of een krukje als eerste box en daarna nog drie maandboxen. Het abonnement stopt automatisch. 

Losse box bestellen:

Twijfel je nog over een membership? De box is ook los te bestellen zolang de voorraad strekt. Let op: vanaf 1 maart gaan de prijzen voor het membership omhoog. Helaas wordt alles duurder en daarom zijn we genoodzaakt om ook de prijs van ons membership aan te passen van 29,- per maand naar 35,- per maand. Op deze manier kunnen we zorgen voor kwalitatief diy materiaal en verpakkingsmateriaal. Ook de prijs van losse boxen stijgt dan van 45,- naar 49,-. Word je member voor 1 maart dan doe je mee voor de oude prijs van €29,- per maand en verandert er voor jou niets. 😉 

 

X Sarah

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

Week overzicht #15

Weekvlog Hi!  In deze weekvlog zijn we vooral druk met de voorbereidingen voor de meibox. Deze maken we op 18 april bekend. Wat we gaan

Lees verder »

Week overzicht #14

Weekvlog Hoooooi! Sarina is deze Paasdagen lekker kaarsen aan het dippen en aan het gourmetten. En Sarah verhuisd – met heel veel hulp! – alle

Lees verder »

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Ga aan de slag met aquarel voor beginners, gewoon bij jouw thuis aan de keukentafel.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 172 reviews.
0