Ik wil graag DIY member worden! Kies je GRATIS welkomstcadeau en profiteer direct van korting op je verzending en losse boxen!

Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

Chocolade schaaltjes maken op een kinderfeestje

Chocoladeschaaltjes maken

Zoek je nog een leuke activiteit voor een kinderfeestje? Dan is dit een voordelige activiteit om thuis mee aan de slag te gaan. We gaan chocoladeschaaltjes maken en lekkere bonbons! 

Wat heb je nodig voor de DIY chocola met kids maken.

Wat heb je nodig?

Voor deze DIY met kinderen gebruik je niet je duurste chocola natuurlijk. 😉 

Voor ongeveer 2 a 3 kinderen heb je nodig

– 200 gram melkchocolade of pure chocolade

– 100 gram witte chocolade

– Marshmallows of spekkies

– dropjes (voor Halloween heb ik gesuikerde spinnen gebruikt)

Wat heb je verder nodig?

– Paar vellen bakpapier

– Ballonnen

– een pan met heet water

– een stalen schaal die in de pan past

– Een spatel

– Thermometer

– Ruimte in je koelkast

 

Chocolade schaaltjes maken

Zet de pan met water op het vuur. Zorg dat er genoeg water inzit zodat de stalen schaal mee wordt verwarmd. Breek de donkere chocola in stukken en leg deze in de schaal. Roer de chocola tot deze bijna helemaal gesmolten is. Haal de schaal van de pan met een ovenwand aan. (want de schaal wordt heet) We gaan de chocola temperen. Laat de chocola smelten tot 40-45 graden (voor melkchocolade) en tot 45-50 graden (voor purechocolade). Daarna koel je deze af door de chocola te spatelen tot deze afgekoeld is tot 30 graden. 

Temperen van je chocola zorgt voor een mooie glans en een fijne textuur bij het eten. Doe je dit niet dan kan de chocola korrelig aanvoelen in je mond.

Is de chocola afgekoeld dan is het tijd om de ballon op te blazen. Blaas deze niet te groot op. Deze moet nog passen in de schaal. Leg een bakpapiertje klaar, eventueel op een borrelplank of bord zodat je deze kunt verplaatsen. Doop de ballon in de bak met chocola. Wil je een iets hoger bakje dan draai je de ballon een beetje zodat de chocola iets hoger komt. Laat de ballon daarna uitdruipen op het bakpapier. Doordat je de ballon neerzet ontstaat er vanzelf een voetje zodat je bakje zometeen stabiel staat. Zet de ballonnen in de koelkast om af te koelen en hard te worden.

Doop je ballon in de chocola en laat deze uitharden op bakpapier op een bord in de koelkast.
Snoep bonbons van chocola maken, deze tips geven we jou in de blog.

Snoep bonbons van chocola

Dit vinden de kinderen het leukste om te doen. Met de melkchocolade die over is kun je bonbons maken. Doop de snoepjes in de chocola en haal ze eruit met een vork. Laat ze hard worden op een bakpapiertje. 

Marshmallows en dropjes zijn heerlijk met een laagje chocola.

Spinnenwebben van chocola

Met de overige chocola kun je ook schrijven of figuurtjes maken. Bijvoorbeeld deze spinnenwebben van chocola. Ik heb hiervoor de witte chocola gebruikt. Deze warm je op tot 40 graden en laat je vervolgens afkoelen tot 27 graden. 

Van het bakpapier rol je een cornetje. Dit is een zelfgemaakte spuitzak. Handig! Want deze zijn klein, perfect voor kinderhandjes en omdat de chocola snel hard wordt kun je hier snel mee werken. In deze video laat onze vriend Appie even zien hoe het moet. 

Teken op bakpapier spinnenwebben en andere figuren die je wilt maken. Let op, de figuren zijn heel fragiel. Zorg dus dat de chocola dik genoeg is en elkaar goed raakt. Leg de figuren ook in de koelkast om uit te harden.

Spinnenwebben van chocola maken, een super leuke DIY met kids.
Schaal gevuld met snoepjes en chocola, marshmellows, dropjes, gedoopt in de chocola voor Halloween.

Afkoelen

De onderdelen zijn klaar, nu moeten ze goed uitharden. Vooral de schaal en de spinnenwebben. De chocola die over is kun je afdekken en laten staan. Deze kun je later nog gebruiken om de spinnenwebben op de schaal te plakken. 

Vond je dit een leuke DIY?

Iedere maand delen we een nieuwe kinder-DIY waarmee je aan de slag kunt. Dit kan van alles zijn. Van een recept tot een knutsel. Het zijn leuke activiteiten voor een druilerige dag of om op een kinderfeestje te doen. 

In de schoolvakanties brengen we een knutselbox uit onder de naam September8. Deze box bevat een toffe DIY waarmee je thuis aan de slag kunt gaan. Alles zit erin inclusief een duidelijke instructie. Nieuwe members ontvangen ook een leuke welkomstbox naar keuze. Je kunt je hier aanmelden

Om mee te doen met de kerstbox moet je je aanmelden voor 1 december. Daarna gaan we de boxen verzenden zodat je deze ruim op tijd in huis hebt. 

 

X Sarah

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

EK Wollies!

Hup Holland Hup Wie heeft dit bedacht??!!! Met twee jongens in huis ontkom je niet aan de Oranje merchandise. Maar wie heeft bedacht dat die

Lees verder »

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Schaal gevuld met snoepjes en chocola, marshmellows, dropjes, gedoopt in de chocola voor Halloween.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 179 reviews.
0