Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

De 5 beste breitechnieken

Wil jij graag een mooie sjaal, sokken of misschien wel een woondeken breien? Heerlijk opgaan in een goed breiproject kan rustgevend werken en zeker in deze koude herfst- en winterperiode. Alleen weet je niet goed met welke techniek je precies moet beginnen of welke je überhaupt moet inzetten. In deze blog leggen we je de basis breitechnieken uit en daarvan de 5 beste, zodat je lekker aan de slag kunt gaan met welk project dan ook!

Brei steken opzetten

De eerste stap waarmee je begint is steken opzetten. Als je wilt gaan breien is dit essentieel en daarom ook de eerste techniek die wordt uitgelegd in deze blog. Bekijk de video hieronder en zie hoe je de eerste steken opzet voor bijvoorbeeld een deken van lontwol. Deze manier van steken opzetten gebruikt een andere breitechniek namelijk: armbreien, die hierna wordt uitgelegd! 

Breien met je armen

Armbreien is super knus en leuk om te doen, omdat je dit (zoals de naam al zegt) met je armen doet. Je armen zijn in principe de breinaalden die je normaal gesproken voor het breien nodig hebt. Voor deze techniek heb je dus alleen super dik wol nodig, zoals uit onze brede collectie lontwol in de webshop en een goed stel armen! 

Met armbreien kun je veel dingen maken zoals een woondeken, woonkleed, poef en nog veel meer qua huis decoratie. Bekijk onderstaande video hoe je een woondeken kunt armbreien van lontwol. 

Niet breien met breinaalden, maar met breipennen

Wil je niet met je armen breien, maar zijn breinaalden ook een accessoire waarmee je niet wilt werken? Breien met breipennen is dan de ideale techniek voor jou! Met breipennen kun je namelijk nog je project neerleggen wanneer de deurbel gaat of wanneer je een wasje eruit moet halen. In ons assortiment hebben we XXL Breipennen van 20 MM dik en kun je voor jouzelf de mooiste accessoires maken! 

In onze 30 X DIY patronen map voor maar slechts €20,00, staan 30 patronen waarin ook veel projecten staan waarmee je kunt breien met breipennen. In deze patronenmap staan duidelijke instructies en ook welke materialen je precies nodig hebt. Wat ga jij breien met jouw handige breipennen? 

Breien met je handen

Ben je iemand die letterlijk van handwerk houdt en liever niet breid met armen, naalden of pennen? Dan is de meest makkelijke breitechniek handbreien. Net zoals armbreien, zegt de naam van deze techniek ook hoe het werkt: Je breidt de mooiste dingen met de hand! 

Bekijk de video hieronder hoe handbreien met het maken van een rond kussen van lontwol eruit ziet.

Macramé Knopen

Macramé knopen is een techniek waarin je letterlijk knopen legt in het wol wat je hebt en daarvan je project maakt. Het is misschien wel een van de makkelijkste en meest creatieve technieken en dit vooral wanneer je een beginner bent. In ons assortiment hebben we vele losse knutsel boxen waarin deze techniek naar voren komt zoals een rond kleed van lontwol. In deze box zitten alle materialen die je nodig hebt en alle instructies om jouw perfecte kleed te knopen. 

Ook hebben we losse patronen waarin de techniek macramé knopen naar voren komt, zoals de wandhanger van lontwol. In dit patroon staat alle informatie over de benodigde materialen en instructies met daarbij een video. Bekijk de video hieronder om te zien hoe deze mooie wandhanger eruit ziet! 

Heb jij ook zo’n zin om te breien na het lezen van deze blog? Kijk bij onze losse boxen en losse patronen om leuke inspiratie op te doen en binnenkort brei jij de meest toffe decoratie en accessoires! 

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

Week overzicht #15

Weekvlog Hi!  In deze weekvlog zijn we vooral druk met de voorbereidingen voor de meibox. Deze maken we op 18 april bekend. Wat we gaan

Lees verder »

Week overzicht #14

Weekvlog Hoooooi! Sarina is deze Paasdagen lekker kaarsen aan het dippen en aan het gourmetten. En Sarah verhuisd – met heel veel hulp! – alle

Lees verder »

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Handbreien met lontwol.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 172 reviews.
0