Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

Goede vraag! En natuurlijk ook erg actueel. Het welzijn van de dieren is voor ons belangrijk. Wij baseren hier ook onze keuze op.

Allereerst goed om te weten. Voor het lontwol wat gebruikt wordt voor het XXL breien wordt alleen de vacht van het schaap gebruikt. Dat is misschien heel logisch, maar we zeggen (schrijven) het toch maar even. Er hoeven dus geen schapen geslacht te worden voor de productie van deze wol.

De vacht wordt geschoren van het schaap. Ook hier zijn regelmatig vragen over. Misschien ken je de term mulesing; dat refereert aan dierenmishandeling waarbij de huid van een schaap wordt weg gesneden rondom het achterwerk. Zonder verdoving, omdat hier vaak geen geld voor is. Dit wordt gedaan om een – vaak dodelijke – infectie te voorkomen, de myiasis. Voor “onze” merinoschapen is dit niet aan de orde.

Er wordt wereldwijd goed gelet op het welzijn van de schapen. Wij verkopen twee verschillende soorten lontwol.

27 micron voor de DIY pakketten met 1 kilo, 3 kilo en bumps lontwol

Deze bijzondere en fijne wol komt van merinoschapen die worden gehouden door kleinere familiebedrijven die een werkwijze hanteren volgens de biologische producties. Echter is de certificering hiervoor kostentechnisch niet haalbaar voor alle boerderijen en daardoor hebben we geen officiële certificering voor deze wol.

Voor het verven van de lontwol (we hebben de wol in prachtige kleurtjes voor je) worden moderne synthetische verf­stoffen van hoge kwaliteit toegepast volgens de normen Oeko. Deze hebben een grote kleur­kracht, ze zijn niet giftig en ze zijn zeer stabiel. De lontwol is NIET behandeld met Superwash chemi­caliën.

19 micron voor de kant-en-klare plaids

Deze wol is gemaakt van biologische lontwol. Dit lontwol heeft het GOTS keurmerk. Net als het EKO-label gaat de GOTS uit van 100% biologische grondstof. Door de hele keten – van het oogsten van de grondstoffen, via de maatschappelijk verantwoorde productie tot de etikettering, verpakking en distributie – wordt voldaan aan de strenge standaard voor biologisch textiel. Deze wereldwijde standaard voorziet onder meer in gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën en waterzuivering bij de fabrieken. De GOTS certificering vereist ook de naleving van sociale criteria bij de behandeling en verwerking. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld minimumloon, een verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving.

De plaids worden gemaakt in Nederland. Gewoon met de hand, normaal betaald, in een fijne werkomgeving, in een leuk team! Met liefde, speciaal voor jou 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0