Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

DIY 5x de wollen deken stylen

Heerlijk warm

De warme wollen deken van lontwol is zo gemaakt en staat superleuk in je interieur. De ervaring leert dat de meeste snel nog een tweede zak met lontwol bestellen zodat je op meerdere plekken in huis de deken erbij kunt pakken. 

Deze deken maak je zelf met 1, 2, 3 of 5 kilo lontwol. Je breit de deken op je armen en bent in een uurtje klaar. En… iedereen kan het! Ook als je het nog nooit hebt gedaan.

Roze bank met lontwol deken.

In de woonkamer

Ben jij net als ik (Sarina) een koukleum eerste klas? Dan zit je op de bank steevast onder een kleedje. Twijfel je over de kleur? Ivory is altijd goed! Maar dit smet ook snel… Kijk naar je interieur. Welke kleur gebruik jij in je accessoires? Laat dit terugkomen in je deken. Of kies een contrasterende kleur. 

Populaire neutrale kleuren zijn: Ivory, lichtgrijs en Powder. 

Populaire knalkleuren zijn: Ochre, Lipstick, Forrest en Blush.

 

Warme Bedsprei

Koude voeten in bed zijn verleden tijd met zo’n fijne wollen bedsprei. Met 2 kilo heb je precies genoeg voor warme voeten in bed. Of wanneer je partner het juist snel warm heeft kun je deze deken aan jouw kant van het bed leggen. Geen gezeur meer over warm of koud. Wil je een grote bedsprei? Gebruik dan 5 kilo.

Match de deken met je dekbed of kijk naar de accenten in je slaapkamer en basseer daarop je kleurkeuze.

DIY pakket met 5 kilo lontwol voor een XXL bedsprei.
Lontwol deken in ivoor gebreid in het ledikantje.

op de babykamer

Onze wollen dekens van 1 kilo zijn perfect voor op de babykamer. Wanneer je baby nog klein is helpt deze de lichaamstemperatuur te reguleren. 

De meest gebruikte kleuren op de babykamer zijn Ivory, Powder, Blush, Roze, Mint, Wedgewood green en Sky. Echte poederkleuren die een mooie zachte uitstraling geven. 

Kinderkamer

Zodra kinderen ouder worden willen ze graag zelf meebeslissen over de kleuren in hun kamer. Hoe leuk is het om de kleur van je eigen deken zelf uit te kiezen en vervolgens te maken. Vanaf 7 jaar kunnen kinderen al armbreien en maken ze met 1 kilo een hele mooie deken voor zichzelf. 

Leuk om te matchen met een stoer krukje.

Populaire kleuren zijn: Lipstick, Roze, Lila, Sky, Moss en Ochre. 

Ratna breit een kinderdeken met haar dochter Jill van lontwol in het roze en ivoor.
Maak een heerlijke woondeken van lontwol en geniet in de lente en zomer extra lang buiten, ook als het fris is.

Een deken voor buiten!

Wanneer het eindelijk lekker weer wordt om naar buiten te gaan, knap je natuurlijk zo snel mogelijk je terras op. Een wollen deken is heerlijk in de frisse avonduren of tijdens je eerste kopje koffie in de morgen. De deken kan natuurlijk niet tegen een regenbui, dus vergeet hem niet binnen te halen. 

Buiten is het superleuk om te kiezen voor een vrolijke kleur zoals Ochre, Wegdewoodgreen, Mint of juist voor een mooie neutrale kleur zoals Powder. 

Overal dekens

Zo zie je… voor je het weet heb je in alle kamers en buiten een heerlijk warme deken van merino lontwol liggen. Gelukkig zijn ze zo gemaakt. Voor welke kleur ga jij? 

Bekijk hier alle kleuren.

Ben je benieuwd hoe je deken maakt. In deze video laat Sarah het zien. 

Xx Sarah en Sarina

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

Week overzicht #15

Weekvlog Hi!  In deze weekvlog zijn we vooral druk met de voorbereidingen voor de meibox. Deze maken we op 18 april bekend. Wat we gaan

Lees verder »

Week overzicht #14

Weekvlog Hoooooi! Sarina is deze Paasdagen lekker kaarsen aan het dippen en aan het gourmetten. En Sarah verhuisd – met heel veel hulp! – alle

Lees verder »

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Zachtroze lontwol gebreid tot een deken op tafel met mimosa.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 172 reviews.
0