Ik wil graag DIY member worden! Kies je GRATIS welkomstcadeau en profiteer direct van korting op je verzending en losse boxen!

Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

Hoe brei je een warme deken?

Het is een voelbare koude winter en de kou duurt minstens nog wel drie maanden. Met de huidige energieprijzen wil je de verwarming het liefst niet op volle toeren aanzetten, maar je wilt ook niet bibberen van de kou de rest van de winter. Een warme deken is dé oplossing! Maar hoe brei je een warme deken? Lees snel deze blog verder, want we vertellen je er alles over!

Vooral wanneer je thuis stil zit, kan het ineens erg koud worden, waardoor je jezelf maar moeilijk krijgt opgewarmd. Het gebruik van heerlijke wollen dekens zijn dan een ultieme must have en kun je dan eigenlijk ook niet als woonaccessoires missen!

Je kunt zelf aan de slag gaan met het breien van een deken, een creatieve hobby die ook nog eens goed is voor je gezondheid! Zo heb je ook nog een leuke bezigheid. Knutselen is goed voor je motoriek en zoals we in een vorig blogartikel schreven, stress verminderend en zorgt voor ontspanning. Misschien heb je wel eens iets anders gebreid, zoals een sjaal of andere kleding items. Maar hoe brei je nu een heerlijk warme deken voor in de winter?

Hoe brei je een deken van lontwol?

Ga aan de slag met een DIY box! In de webshop van September18 is een hele mooie losse wol verkrijgbaar om een grote woondeken te breien! In deze box zit alles wat je nodig hebt zoals alle materialen, instructies en video tutorials, zodat je lekker aan de slag kunt met jouw warme deken. Je kunt kiezen uit de natuurlijke kleuren die passen bij jouw woonstijl en interieur, zoals Ivory, Antraciet of Lichtgrijs (grey melange) of een mooie biologisch geverfde wol.

Het materiaal waarmee je gaat werken is lontwol. Om te beginnen leg je het lontwol op je tafel, dus je gaat de deken niet breien op je armen. De volgende stap is het breien met een rechte en averechte steek. Je vraagt je misschien af welke breinaalden je nodig hebt voor het breien van een warme deken, maar je gebruikt hiervoor alleen je handen. Dus geen breinaalden. Zo krijg je een heel tof blokjes patroon! Je kunt ervoor kiezen om een langwerpige deken of een vierkante deken te maken.

Zorg ervoor dat je de eerste steek recht breit en vervolgens weer averecht. Herhaal dit steeds weer. De volgende stap is om op de averechte steek een rechte steek te breien en op de rechte steek een averechte steek te breien. Om de deken helemaal af te maken is het belangrijk dat je hierna drie toeren recht en drie toeren averecht boven elkaar gaat breien. Begin bij de laatste stap met een steek averecht en een steek recht.

Zo kun je dus een warme deken breien, voor jezelf of een dekentje voor je baby. Mooi als woondecoratie bij je interieur en heerlijk warm! Bekijk onze shop pagina met alle losse boxen, zodat je zelf lekker creatief aan de slag kunt gaan.

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

EK Wollies!

Hup Holland Hup Wie heeft dit bedacht??!!! Met twee jongens in huis ontkom je niet aan de Oranje merchandise. Maar wie heeft bedacht dat die

Lees verder »

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Deken breien kleed van lontwol met een rechte- en averechte steek.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 179 reviews.
0