Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

Hoe het creatieve membership van September18 mij hielp bij het herstel van mijn burn-out

Waarom helpt creativiteit bij het herstel van een burn-out? Ik vertel het je graag in deze blog met mijn verhaal. Mijn therapeut gaf aan dat ik teveel in mijn hoofd had gezeten. Ik maakte mijzelf gek met alles wat ik moest doen voor werk en thuis. Uiteindelijk kon ik de ballen niet meer in de lucht houden. En dan zit je thuis met een burn-out. Als advies kreeg ik de tip om meer met mijn handen te gaan werken. Creatief aan de slag en tegelijkertijd werken aan mijn herstel! Dat is echt een hele fijne combinatie.

Twee jaar lang zat ik in een burn-out. Iedereen die dit meegemaakt heeft weet hoe naar het is als je 0 energie hebt en jezelf iedere dag uit bed moet slepen.

Ik moest meteen denken aan het borduren dat ik voorheen deed. De favoriete hobby van mijn oma en dit borduurvirus had ze overgedragen aan mij. Al snel merkte ik hoe fijn het was om iets te maken. Maar na de zoveelste geborduurde lap was ik op zoek naar meer uitdaging. En toen stuitte ik op de DIY boxen van September18.

Ik startte niet direct met een abonnement omdat ik mezelf geen druk op wilde liggen. Eerst een los pakket en dan zou ik wel zien of het beviel. Mijn eerste pakket was de bekende deken van lontwol. Waar ik vervolgens heerlijk onder kon liggen. Met de duidelijke video had ik deze zo in elkaar.

Hierna keek ik iedere maand welke boxen er zouden komen en deed ik mee. Het gaf mij tijdens mijn burn-out periode veel voldoening om dingen te maken. Ik had een zinvolle dagbesteding en aan het einde van het project ook nog eens een gaaf interieur item gemaakt.

Ik kan het dan ook iedereen aanraden die even tot rust wil komen, een momentje voor zichzelf nodig heeft of wanneer je je hoofd leeg wil maken. Creatief bezig zijn helpt.

Zit je in een burn-out dan wens ik je veel sterkte toe bij je herstel. 💕

Liefs Sarina

Waarom helpt creativiteit bij herstel burn-out?

Psycholoog Bea Jansen

“Met je handen iets maken met deze boxen van september18.nl zorgt voor meer balans. Je doet beroep op je verbeelding. In je werkgeheugen is dan minder ruimte om te piekeren bijvoorbeeld. Hierdoor kun je meer ontspannen.”

Gezondheidsdeskundige Hetty Crevecoeur | Gezondheidsdeskundige  (e.g. at Koffietijd) | Auteur Krachtvoer voor vrouwen

“Flow zoals het maken van een box van september18.nl is goed voor je; een scheppend proces brengt ontspanning en zet je centrale zenuwstelsel op de herstel stand (parasympatische deel).”

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

Week overzicht #15

Weekvlog Hi!  In deze weekvlog zijn we vooral druk met de voorbereidingen voor de meibox. Deze maken we op 18 april bekend. Wat we gaan

Lees verder »

Week overzicht #14

Weekvlog Hoooooi! Sarina is deze Paasdagen lekker kaarsen aan het dippen en aan het gourmetten. En Sarah verhuisd – met heel veel hulp! – alle

Lees verder »

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Sarina, medewerker marketing van September18.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 172 reviews.
0