Bekijk hier onze acties voor Vaderdag zondag 16 juni. DIY met hout, voor wie je zoveel houdt ;-). 

Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

Hoe ontstond September18.nl?

Even voorstellen, wie is September18?

September18 is opgericht in september 2018. Ik – Sarah – was toen net bevallen van mijn tweede zoontje Harvey in juni 2018. Ik was hard aan het proberen om flesjes, luiers en gebroken nachten te combineren met werken, en ik merkte dat het mij nog niet echt lukte om naar mijn bedrijven ZIJDAR & Zijdewinkel.nl te gaan om daar fulltime te werken. In die periode was er veel vraag naar DIY pakketten en kant en klare sets om mee te knutselen en creatief bezig te zijn. Ik dacht; wat als ik de tijd tussen de baby voeden en verschonen door nu besteed om dit plan uit te werken. En tadadaaaaa zo ontstond september18.nl.

DIY pakketten 

Vanuit mijn bedrijven ZIJDAR & Zijdewinkel was ik al jaren bekend met wol voor vilten. Deze zogeheten lontwol, wol gekamd in een lont, werd veel gebruikt voor het vilten. Vilten is het maken van een nieuw materiaal van losse wol vezels door warm water, zeep en beweging.  Er ontstond een hype met lontwol om er niet mee te gaan vilten, maar om er mee te gaan breien. Met je handen of dikke bezemstelen. Zo ontstond een dik breiwerk, wat ook wel “chunky knit” werd genoemd. Er werd van alles gebreid; poefjes, woondekens, kussens, kattenmandjes. En ook bij ZIJDAR & Zijdewinkel kwam de vraag naar de wol voor breien. Om het makkelijker te maken hoeveel wol je nodig had voor welk project maakten we er DIY pakketten van met lontwol. 

Van pakketten naar membership 

September18 startte met het aanbieden van de losse pakketten. Je kon met deze pakketten van alles maken met de wol. De pakketten waren altijd met een gratis patroon en eenvoudige video. Ons doel was het zo makkelijk maken. Geen ingewikkelde patronen en technische teksten. Gewoon van 1 + 2 = hoppakee. 

In juli 2019 kwam het idee om een maandelijkse creatieve box aan te bieden. We kregen veel vragen van onze klanten “wat is het volgende project”, “kun je me op de hoogte houden van het nieuwe project”, tot aan “stuur maar gewoon op het nieuwe project”. Zo begon ons membership. Iedere maand ontvang je een creatieve box thuis gestuurd, compleet met beschrijving op papier of digitaal in de academy, die keuze is aan jou. We maken altijd een video instructie voor je. 

Veel pakketten zijn nog steeds met lontwol, niet alleen onze favoriet maar ook die van onze creatieve makers. Daarnaast werken we met natuurlijke materialen zoals zijde, hout, raffia en glas. 

Iedere maand aan de slag met een creatief pakket

Wil je ook aan de slag als member van september18.nl? Bekijk hieronder de video over het aanmelden wat super eenvoudig is, en kies hier je eerste box om aan de slag te gaan. 

In onze blogs delen we inspiratie, tips, Do It Yourself ideeën en meer! Hartelijke groet X Sarah

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Sarah founder september18.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 177 reviews.
0