Ik wil graag DIY member worden! Kies je GRATIS welkomstcadeau en profiteer direct van korting op je verzending en losse boxen!

Klik hier voor 10% korting

Eindelijk geen lelijk snoer meer in huis!

In juli gaan we een stoer koordlamp knopen, in deze DIY blog lees je tips voor het knopen van een lampkoord. Je ziet tegenwoordig in ieder interieur van die gave grote gloeilampen. Alleen het snoer… dat is zo lelijk! Gelukkig bedacht Haak maar aan bij Sas een tof patroon voor ons met de weitasknoop.

Wat voor techniek gebruiken we?

We gebruiken voor het maken van deze koordlamp een gedraaide weitasknoop. Door deze knoop steeds te herhalen gaat het koord vanzelf
draaien. Wissel de bollen dan ook af en toe van kant zodat je makkelijk door kan knopen. Knoop zo door tot je bij de stekker bent.

De draden knoop je met de hand.

de weitasknoop voor het koordlamp

Waarvoor gebruik je deze knoop nog meer?

De weitasknoop is een van de bekendste macramé knopen. Er worden vaak sieraden van gemaakt. En we hebben deze knoop al eerder gebruikt voor een wandhanger. Het patroon hiervoor kun je als je member bent van September18 vinden in de September18 Academy.

De knoop heb je zo onder de knie en voor je het weet is je lampkoord af. Met het patroon van Haak maar aan bij Sas en de DIY video van ons leggen we je stap voor stap uit hoe je dit lampkoord knoopt. Echt een box voor beginners.

Tips voor het knopen van het lampkoord

Ik vond deze box echt heel easy om te doen. Hier zijn mijn tips:

  • Begin met het korte stuk van het lampsnoer en trek de draad niet te strak. Knoop lekker los voor een brede knoop.
  • Door het snoer over een tafel te leggen knoop je gemakkelijk het Bobbiny garen om het snoer. Of plak het vast op tafel.
  • Rol de uiteinden van het garen op zodat je twee bolletjes hebt die je makkelijk door elkaar kunt halen.
  • Draai de bollen van kant zodra je merkt dat dat makkelijker knoopt. Op deze manier draait het koord automatisch mooi mee.
  • Voor het lange deel van het snoer kun je kiezen of je begint aan de kant van de schakelaar of de lamp. Als je begint aan de kant van de lamp dan kun je het koord niet over de tafel leggen waardoor dit even lastiger knoopt. Zodra het draad lang genoeg is leg je deze weer over tafel. Begin je aan de kant van de schakelaar dan knoop je razendsnel weer verder. Alleen het afwerken is dan iets lastiger.
  • Je houdt genoeg draad over. Dus wie weet spot je nog ergens een lamp in je interieur dat ook zo’n mooi snoer verdiend. 😉

Waar hang je de lamp?

Is je lamp af? Dan begint nu het leukste deel. Waar ga je de lamp hangen? In deze blog geven onze ambassadeurs en bloggers je inspiratie.

Meedoen deze maand?

Wil je ook dit stoere lampsnoer knopen? Meld je dan voor 1 juli aan als nieuwe member bij September18!

Meld je ook aan voor dit toffe DIY membership: Gratis eerste welkomstbox t.w.v. € 55,- en daarna iedere maand een heerlijk moment voor jezelf. Tijd waarin je aan de slag gaat met een nieuw, niet al te moeilijk, project. Je hebt geen ervaring nodig met breien, naaien, textiel of anderszins. Maak ook stijlvolle accessoires en mooie interieur eyecatchers met deze DIY Box!

Iedere maand staan jouw video en patroon klaar in de September18.nl Academy. Liever ook een patroon op papier in jouw box? Geef het aan en we zorgen er graag voor.

Super leuk als je met ons mee doet!

Xx Sarina

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Laten zien van het macrame koord met de lamp in de tuin, hangend naast een tuin thermometer.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 180 reviews.
0