Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

Macramé je mee in juni?

De zomer staat voor de deur! En deze maand gaan we lekker aan de slag met de macramé techniek. We maken namelijk een zomerse strandtas. Hoe leuk is dat? Samen met de tutorial van Regina van “Tijd voor een workshop” knoop jij deze hippe tas met speciaal macramé garen.

Wat is macramé?

Macramé is een knoop techniek. Deze is verwant aan het kantklossen. Bij kantklossen worden verschillende slagen gedaan, welke daarna met een speld worden vastgehouden. Hierdoor ontstaan prachtige motieven. Het kant is zeer kostbaar, en vroeger alleen voorbestemd voor de rijken. Tegenwoordig zie je kantklossen steeds vaker terug komen als hobby. Het is niet eenvoudig, maar zeker te leren. Ervaren kantklossers kunnen werken met honderden klosjes garen tegelijk.

Bij macramé zorgen de verschillende knopen ervoor dat er een patroon ontstaat. De draden knoop je met de hand.

Voorbeelden van deze populaire knooptechniek

Bekende uitvoeringen met deze knoop techniek zijn bijvoorbeeld armbandjes. Ook zie je heel veel plantenhangers gemaakt met een macrame techniek. Niet moeilijk, en je hebt heel snel een heel leuk resultaat.

Voor het knopen van dromenvangers en wandhangers heb je iets meer geduld nodig. Zo ook voor deze strandtas. In de box zitten twee bollen Hooked garen, speciaal voor macramé. Ook ontvang je twee houten ringen, die je gebruikt als hengsels. Met de DIY video van Regina legt ze je stap voor stap uit hoe je de tas maakt. Je hebt geen ervaring nodig.

Meedoen deze maand?

Meld je dan voor 1 juni aan als nieuwe member bij September18!

Meld je ook aan voor dit toffe DIY membership: Gratis eerste welkomstbox t.w.v. € 55,- en daarna iedere maand een heerlijk moment voor jezelf. Tijd waarin je aan de slag gaat met een nieuw, niet al te moeilijk, project. Je hebt geen ervaring nodig met breien, naaien, textiel of anderszins. Maak ook stijlvolle accessoires en mooie interieur eyecatchers met deze DIY Box!

Iedere maand staan jouw video en patroon klaar in de September18.nl Academy. Liever ook een patroon op papier in jouw box? Geef het aan hierboven, en we zorgen er graag voor.

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

Week overzicht #15

Weekvlog Hi!  In deze weekvlog zijn we vooral druk met de voorbereidingen voor de meibox. Deze maken we op 18 april bekend. Wat we gaan

Lees verder »

Week overzicht #14

Weekvlog Hoooooi! Sarina is deze Paasdagen lekker kaarsen aan het dippen en aan het gourmetten. En Sarah verhuisd – met heel veel hulp! – alle

Lees verder »

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Koord van knalroze Hooked Spaghetti wat op tafel wordt geknoopt tot een strandtas met franjes.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 172 reviews.
0