Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

Oktober box boodschappenlijstje DIY met luchtplantjes

Wat Is De Oktober Box

De DIY met luchtplantjes, van Tijd voor een workshop leuk om te maken! Je kunt er echt alle kanten mee op. Maar voordat je aan de slag gaat stuur ik je even op pad voor een paar boodschappen.

In de oktober box zitten verschillende materialen en luchtplantjes. Regina heeft speciaal voor September18 drie varianten bedacht die je kunt maken met de inhoud van de box. Deze varianten vind je op de kaartjes in de box.

Daarnaast zit er ook extra patroon bij met variaties waar je mee aan de slag kunt en we hebben zelf nog wat leuke ideetjes voor je.

 

Verzorging luchtplantjes

Jouw plantjes leven niet van de lucht 😉 ze hangen alleen in de lucht en staan niet met hun wortels in de aarde. De plantjes kunnen maximaal 14 dagen (2 weken) zonder water. Het is dus handig om direct de doos te openen, zodat je ze niet vergeet. 

Je kunt de plantjes insprayen met water door gebruik te maken van een planten spuit. Je kunt de plantjes ook even een paar seconden in een bak met water dompelen. Een tip van Mike van Mikes Creatieve Wereld: “Regen water zijn ze dol op! Heb je een regenton, gebruik dan het water hieruit.”

Heb je geen regen ton, zet dan een emmer of bak buiten en gebruik dit water voor het dompel badje van jouw lucht plantjes. 

 

Boodschappenlijstje Regina DIY met luchtplantjes

Wil je aan de slag met de drie opties uit het pakket dan sturen we je even op pad, per DIY vind je het lijstje hieronder in de blog. 

Voorbeeld van de luchtplantjes met een kaars, een bergzout waxinelicht houder en een plantje op een kurk en als een flamingo gemaakt van ijzerdraad.

Flamingo op steen of stok

De flamingo heeft een standaard nodig. Je kunt hiervoor verschillende materialen gebruiken.

 • Steen (tip een edelsteen is ook super tof om te gebruiken)
 • Brede stok
 • Stuk drijfhout

Op de kaart van Regina vind je de uitleg van deze DIY.

Kwal in vaas

De kwal hang je in de vaas aan een stok.

 • Hoge vaas met brede hals
 • Brede stok
 • Schelpjes of (edel)stenen

Op de kaart van Regina vind je de uitleg van deze DIY.

Vaas gevuld met steentjes en schelpen met een Jellyfish luchtplantje hangend aan een stok in de vaas.
DIY luchtplantjes in een grote en kleine houten ring met hangende plantjes voor een abstracte behang wand in wit met goud dessin.

Luchtplantje in ring

 

 • Niks extra’s nodig

Op de kaart van Regina vind je de uitleg van deze DIY.

Variatie luchtplantje op Kurk

Drink je wijn? Dan heb je vast nog ergens een verdwaalde kurk liggen. Dit is de makkelijkste DIY die wij konden bedenken. Wikkel het korte ijzerdraad om een kurk en laat deze boven de kurk uitkomen. Zet het plantje erin en je houder is klaar. Deze staat super leuk naast je Flamingo houder. Zie foto 1.

Een luchtplantjes tuin

 • Een vierkant of rond plateau met opstaande randen
 • Miniatuur harkje voor een Japanse tuin
 • Kleine buddha
 • Verschillende (edel)steentjes of schelpjes
 • Extra luchtplantjes
 

Gebruik het grind uit het pakket en vul het plateau. Verspreid de luchtplantjes, (edel)steentjes en schelpjes over het grind. Plaats het buddha beeldje en harkje en je luchtplantjes tuin is klaar. Spray de luchtplantjes af en toe met een plantenspuit.

Meedoen met deze box?

Ben je member van September18? Dan doe je automatisch mee met deze box. We versturen de Oktober box vanaf 5 oktober.

Ben je nog geen member? Meld je dan aan voor 1 oktober. Dat kan via deze link. Je ontvangt dan ook een leuke welkomstbox. Je kunt ook een membership cadeau geven. Twijfel je nog over een membership? De box is ook los te bestellen zolang de voorraad strekt.

Supertof als je meedoet met deze luchtplantjes box in samen werking met Tijd voor een workshop.

X Sarah

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

Week overzicht #15

Weekvlog Hi!  In deze weekvlog zijn we vooral druk met de voorbereidingen voor de meibox. Deze maken we op 18 april bekend. Wat we gaan

Lees verder »

Week overzicht #14

Weekvlog Hoooooi! Sarina is deze Paasdagen lekker kaarsen aan het dippen en aan het gourmetten. En Sarah verhuisd – met heel veel hulp! – alle

Lees verder »

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

DIY luchtplantjes in een grote en kleine houten ring met hangende plantjes voor een abstracte behang wand in wit met goud dessin.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 172 reviews.
0