Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

Japanse stippen van Yayoi Kusama

Ken je haar? De dame van 83? Dat klinkt misschien oud, maar ze is super hip en werkte recent nog samen met modelabel Louis Vuitton. Haar leven draait om stippen, en heel veel kleur. Ze is echt een begrip in de kunstenaarswereld, en terecht!
Kusama studeerde vanaf 1948 aan de School voor Kunst en Kunstnijverheid in Kyoto. Ze woonde in de jaren zestig in New York. In 1977 keerde zij terug naar Tokio en liet zich daar vrijwillig opnemen in een psychiatrische instelling. Ze had namelijk vanaf kinds af aan al hallucinaties waarbij zij polkadots – stippen – zag. Ze heeft er nooit een geheim van gemaakt en gebruikte haar polkadot hallucinaties als basis voorhaar kunstwerken. Met als resultaat grote, kleurrijke, vol fantastie gemaakte kunstobjecten met héél véél stippen!

Polkadots

Over het gebruik van de polkadots, die haar handelsmerk zijn geworden, schreef zij zelf: “…a polka dot has the form of the sun, which is a symbol of the energy of the whole world and our living life, and also the form of the moon, which is calm. Round, soft, colorful, senseless and unknowing. Polka dots become movement… Polka dots are a way to infinity.”

Aan de slag met stippen

Maak je eigen originele servies!  We gaan porselein beschilderen, of nou ja beschilderen, we gaan aan de slag met het populaire DOT painten. Geinspireerd op – juist – de polkadots. Je krijgt van ons drie potjes verf in de kleuren zwart, goud en blauw. Deze verf is speciaal geschikt om servies te beschilderen. Wij leren jouw de techniek van het dot painten.

Krukje cadeau

Heb jij zin om ook aan de slag te gaan met de stippen op servies? Word dan NU (voor 10 juli) member bij september18.nl. Er staat voor iedere nieuwe member ook een welkomstcadeau klaar! Check de voorwaarden hier, en we hopen je snel te mogen ontmoeten & begroeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0