Ik wil graag DIY member worden! Kies je GRATIS welkomstcadeau en profiteer direct van korting op je verzending en losse boxen!

Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

Pyrografie

Pyrografie betekent “schrijven met vuur”. Met een pyrografie toestel kunnen hout of andere geschikte materialen gedecoreerd worden. Een pyrografie toestel lijkt op een soldeerbout. Door middel van een transformator kan je de temperatuur regelen. Hoe hoger de temperatuur hoe donkerder de kleur. Ook zijn er stiften in verschillende diktes voor grof of fijn werk.

Geschiedenis van pyrografie 

Pyrografie is waarschijnlijk al zo oud als de ontdekking van het vuur. De verkoolde resten van takken en dergelijke zijn waarschijnlijk bij toeval gebruikt om afdrukken te maken op rotswanden.

Ook de oude beschavingen in Peru van zo’n 3000 jaar geleden kenden al de techniek om met vuur voorwerpen te verfraaien. In de 1e eeuw gebruikten ook de Romeinen deze techniek.

Tegenwoordig vindt men vooral in Amerika, Groot-Britannië, Oostenrijk, Duitsland en Australië veel beoefenaars van pyrografie. 

DIY Box September18.nl 

Je ontvangt van ons een complete box met een houtbrander, plankje en verschillende ontwerpen! Je kan direct aan de slag om een prachtig kunstwerk te maken door middel van warmte op hout.

Er zijn verschillende opties, je kan er voor kiezen om de plank echt als schilderij neer te zetten of juist te gaan gebruiken als onderzetter. Wij zijn super enthousiast, we hopen jullie ook! Nog geen member? Race dan snel naar onze aanmeldpagina.

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

EK Wollies!

Hup Holland Hup Wie heeft dit bedacht??!!! Met twee jongens in huis ontkom je niet aan de Oranje merchandise. Maar wie heeft bedacht dat die

Lees verder »

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Het logo van September18 met houtbranden op een houten boomstam gedecoreerd.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 179 reviews.
0