Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

Pyrografie betekent “schrijven met vuur”. Met een pyrografie toestel kunnen hout of andere geschikte materialen gedecoreerd worden. Een pyrografie toestel lijkt op een soldeerbout. Door middel van een transformator kan je de temperatuur regelen. Hoe hoger de temperatuur hoe donkerder de kleur. Ook zijn er stiften in verschillende diktes voor grof of fijn werk.

Geschiedenis van pyrografie 

Pyrografie is waarschijnlijk al zo oud als de ontdekking van het vuur. De verkoolde resten van takken en dergelijke zijn waarschijnlijk bij toeval gebruikt om afdrukken te maken op rotswanden.

Ook de oude beschavingen in Peru van zo’n 3000 jaar geleden kenden al de techniek om met vuur voorwerpen te verfraaien. In de 1e eeuw gebruikten ook de Romeinen deze techniek.

Tegenwoordig vindt men vooral in Amerika, Groot-Britannië, Oostenrijk, Duitsland en Australië veel beoefenaars van pyrografie. 

DIY Box September18.nl 

Je ontvangt van ons een complete box met een houtbrander, plankje en verschillende ontwerpen! Je kan direct aan de slag om een prachtig kunstwerk te maken door middel van warmte op hout.

Er zijn verschillende opties, je kan er voor kiezen om de plank echt als schilderij neer te zetten of juist te gaan gebruiken als onderzetter. Wij zijn super enthousiast, we hopen jullie ook! Nog geen member? Race dan snel naar onze aanmeldpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0