Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

Wat gaan we maken in februari?

Dip dye kaarsen met Daffies DIY

Zoals we al zeiden passen de boxen van januari en februari perfect bij elkaar en brengen ze licht. In januari gingen we aan de slag met raysin poeder en hebben we drie kaarsenhouders gemaakt. Deze maand maken we de kaarsen! Deze box is bedacht door Daffies DIY. We hebben in 2023 ook al eens samengewerkt met Daffie. Toen gingen we zeep maken. Super leuk dus dat we deze keer vrolijke kaarsen gaan maken. In deze video unboxen we de februari box. Kijk je mee?

Witte diner kaarsen uitgespreid in een cirkel op tafel, zakjes met kleur chips en roerstaafjes.

We gaan dippen en stippen...

In de box van Daffie zitten 12 kaarsen, wax en 4 kleuren pigment. Door de wax te smelten en te mengen met de pigmenten krijg je 4 kleuren. Hier kun je de kaarsen in dippen. Met de overgebleven wax kun je stippen of tekenen als je snel bent. De wax stolt natuurlijk heel snel. In deze blog zullen we je ook enkele tips geven en voorbeelden laten zien van onze ambassadeurs. 

 

Foto: @like.it.like.deb

 

Dip dye!

Deze box vergt wel een beetje voorbereiding, maar het is nog steeds een snelle DIY. De wax moet je au bain marie smelten, dus een pannetje in een pannetje. Misschien heb je wel een handig au bain marie pannetje. Zo niet, pak dan bijvoorbeeld een leeg en schoon conservenblik of een bakje die je op de bodem van de pan kunt zetten en die je makkelijk weer uit het pannetje kunt pakken. 

Het dip dye-en van je kaarsen is het mooiste als de wax net gesmolten is. Dip recht, schuin, de boven- en onderkant en zet je kaars weg om uit te harden. 

 

Foto: @like.it.like.deb

Voorbeeld van een gedipte verf kaars in mint groen en lila met op de achtergrond bekers met geverfde soya wax.
Dippen en stippen van kaarsen in tinten roze.

Stippen!

Stippen is een super leuke manier om kleurrijke kaarsen te krijgen zonder kliederen. Doop het bijgeleverde stokje in de gesmolten wax en stip deze op de kaars. Je moet wel echt dippen en stippen want de was stolt heel snel.

Tip: Om ervoor te zorgen dat de wax warm blijft kun je de plastic bekertjes in je pannetje met warm water zetten. 

 

Foto: @ik.ben.evelien

Dubbel dip

Wanneer je veel wax smelt en maar een klein beetje pigment toevoegt krijg je pasteltinten. Door te dubbel dippen kun je de kleur intensiveren. Zo kun je ook een mooie ombre look maken op je kaars. Hoe vaker je dipt hoe dikker je kaars wordt. Je voegt dan iedere keer een laagje wax toe aan je kaars.

Tip: Zodra je wax gesmolten is, is de was op zijn vloeibaarst. Dip dan je kaarsen een voor een zodat je een mooi dun wax laagje krijgt.

 

Foto: @ik.ben.evelien

Brandende kaars in het wit met oranje en roze.
Gedipte kaarsen in verschillende kleuren en beschildert met stippen.

Dip en stip party!

Het leukste effect bereik je door meerdere technieken te gebruiken. Dip bijvoorbeeld de onderkant en bovenkant van je kaarsen en stip vervolgens het midden. Door te wisselen van kleuren en patronen krijg je super leuke setjes. 

Tip: bedenk van te voren wat je wil maken. Welke kaarsen ga je dippen in welke kleur? En welke patronen wil je maken? Je kunt ook verfkwasten gebruiken om te schilderen op je kaarsen. Houdt er wel rekening mee dat de wax snel stolt zodra deze op je kwast zit. 

 

Foto: @mikescreatievewereld

Meedoen met deze box?

Voor members: 

Onze members doen automatisch mee met de februaribox en ontvangen deze vanaf 1 februari in huis. Wil je een keertje overslaan, dan kun je eenvoudig pauzeren via je account in de September18 academy. Doe dit voor 1 februari.

Extra box bestellen: 

Members hebben ook 10,- korting op losse boxen. Wil je als member een extra box bestellen om cadeau te doen? Dan kun je dus je memberkorting gebruiken. Deze staat automatisch geactiveerd als je ingelogd bent. 

Member worden:

Wil je ook member worden en mee doen met deze box? Meld je dan aan voor 1 februari via deze link. Je mag dan ook direct een toffe welkomstbox uitkiezen. Tip! De zeepbox van Daffies is ook super leuk om te maken. 

Membership cadeau geven:

Een membership is een super leuk cadeau om te geven. We hebben een speciaal membership dat je cadeau kunt geven. Je ontvangt dan de deken of een krukje als eerste box en daarna nog drie maandboxen. Het abonnement stopt automatisch. 

Losse box bestellen:

Twijfel je nog over een membership? De box is ook los te bestellen zolang de voorraad strekt. Let op: vanaf 1 maart gaan de prijzen voor het membership omhoog. Helaas wordt alles duurder en daarom zijn we genoodzaakt om ook de prijs van ons membership aan te passen van 29,- per maand naar 35,- per maand. Op deze manier kunnen we zorgen voor kwalitatief diy materiaal en verpakkingsmateriaal. Ook de prijs van losse boxen stijgt dan van 45,- naar 49,-. Word je member voor 1 maart dan doe je mee voor de oude prijs van €29,- per maand en verandert er voor jou niets. 😉 

 

X Sarah

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

Week overzicht #15

Weekvlog Hi!  In deze weekvlog zijn we vooral druk met de voorbereidingen voor de meibox. Deze maken we op 18 april bekend. Wat we gaan

Lees verder »

Week overzicht #14

Weekvlog Hoooooi! Sarina is deze Paasdagen lekker kaarsen aan het dippen en aan het gourmetten. En Sarah verhuisd – met heel veel hulp! – alle

Lees verder »

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Voorbeeld van een gedipte verf kaars in mint groen en lila met op de achtergrond bekers met geverfde soya wax.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 172 reviews.
0