Lekker creatief bezig zijn - voor iedereen!

Welkom bij haken voor dummies

Haken? Hogere wiskunde!

Heel eerlijk, ik heb echt nog nooit gehaakt. Toen ik 7 jaar geleden ZIJDAR en Zijdewinkel.nl kocht wist ik ook werkelijk NIETS van zijde. En mijn bedrijf draait om zijde. Detail dus vond ik, alles valt te leren. Ik heb de afgelopen jaren door te luisteren, ervaren, doen, vallen, opstaan van mezelf een echte zijde-expert gemaakt. Vilten, zijdeschilderen, zeefdrukken, cyanotypie, heliografie, stoffen verven, shibori, werken met was. Ik heb echt al van alles gedaan qua creatieve technieken. Maar HAKEN. Oh my… dat vind ik echt wiskunde. Als ik een patroon zie, en daar staat; haal de lus door de magische ring op toer 3. Dan toer ik dus vrolijk door naar de volgende pagina. Dat is voor mij te hoog gegrepen…En ik ben keurig afgestudeerd met een wiskunde B1,2 cijfer 8 op de havo. Ergens is haken gewoon niet mijn taal en ding.

Try out, try now 

Toen kwam Lisanne van @happyhandmadeliving. En zij maakte en haakte vrolijk deze mandjes. Wij testen altijd alle boxen. En toen een try out member vooraf zonder enige haakervaring meldde; euh dit is wel heel moeilijk. Het is zaterdag avond en ik ga de haaknaald zo door het raam gooien…..Moest ik eraan geloven.

Haken voor dummies 

Welkom bij de Youtube Tutorial haken voor dummies. In 4 delen zie je mij met mijn collega Alisa (van Zijdar / Zijdewinkel) in Jip en Janneke taal de eerste mand haken. Zij is Jip, en ik ben Janneke. Here we go! Ik ben trots! Op jou, op mij, op september18.nl

Preview

Heb je de box besteld of ga je dit doen? Dan ontvang je vier links naar de dummie video’s. Hieronder vast 1 video van de 4. De video met alle stappen, mijn blunders, uithalen en weer doorhaken, echte tips en tricks, die zie je als member haha. Die duren ruim een uur.
https://www.youtube.com/embed/Q4xdrXpP64E

Naast de dummie video’s, is er ook een video van Lisanne (voor de ervaren haker en professional) en een korte video over het opzetten. 

Liefs Sarah – founder september18.nl

ps. volgende maand gaan we borduren. Dat is meer my cup of tea. Maar dan zonder piece of cake. Want ook daarbij heb ik echt wel weer wat oefening nodig ; -)

Deel deze DIY met iemand die dit ook leuk vindt :

Facebook
WhatsApp
Pinterest

Bekijk meer van onze DIY Tips

Week overzicht #15

Weekvlog Hi!  In deze weekvlog zijn we vooral druk met de voorbereidingen voor de meibox. Deze maken we op 18 april bekend. Wat we gaan

Lees verder »

Week overzicht #14

Weekvlog Hoooooi! Sarina is deze Paasdagen lekker kaarsen aan het dippen en aan het gourmetten. En Sarah verhuisd – met heel veel hulp! – alle

Lees verder »

Kom je er niet uit?

Neem met ons contact op

Aan de slag met jute touw en lontwol om een mandje te haken en een leren label september18.
De waardering van september18.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 172 reviews.
0